Életre szóló élményt nyújtott nekik a találkozás

2019.11.04. 13:41

Nick Vujiciccsel találkoztak a mórahalmi diákok

Mórahalmi diákok is meghallgatták a végtagok nélkül született világhírű keresztény motivációs tréner, Nick Vujicic előadását Budapesten, a Papp László Sportarénában.

Munkatársunktól

A mórahalmi Szent László iskola diákjai és tanárai számára is életre szóló élményt nyújtott a Nick Vujiciccsel való találkozás. FOTÓ: MÓRAHALMI SZENT LÁSZLÓ KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Október 25-én a Mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola 4–8. osztályosai Budapesten, a Papp László Sportarénában mintegy 10 ezer iskolással együtt hallgathatták meg Nick Vujicic világhírű motivációs előadó beszédét. A végtagok nélkül született Vujicic életét és nem mindennapi helyzetét úgy mutatta be a gyerekeknek, hogy vicces és szomorú emlékeket váltogatva igyekezett rámutatni, sosem szabad feladnunk az életünket, hiszen Istennek mindenkivel célja van.

A mórahalmi Szent László iskola diákjai és tanárai számára is életre szóló élményt nyújtott a Nick Vujiciccsel való
találkozás. FOTÓ: MÓRAHALMI SZENT LÁSZLÓ KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA

 

Az iskolai csúfolódások és az otthoni bántalmazások miatt sok gyerek és fiatal érzi úgy vi­­lágszerte, hogy kilátástalan a sorsa. Nick Vujicic – aki gyerekkorában szintén öngyilkosságot kísérelt meg – saját példáját idézte a hallgatóság elé.

A 4–8. osztályos tanulók számos tanácsot kaptak a nemzetközileg elismert
motivációs trénertől. FOTÓ: MÓRAHALMI SZENT LÁSZLÓ KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Úgy fogalmazott, a jövőbeli eseményekről általában három szempont alapján döntünk: amit ismerünk, amit érzünk és amit látunk. De a csoda ezek felett van. Születésekor róla sem gondolták, hogy járni és úszni fog valaha, ma pedig a világ legismertebb motivációs előadója, a világ minden táján a reményt hirdeti.

– Ne azért haragudj Istenre, amid nincs, inkább legyél há­­lás azért, amid van – adott ta­­nácsot a Papp László Sport­arénában jelenlévőknek Nick Vujicic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában