Pék leszel, vagy polgármester?

2019.11.12. 14:01

Pék leszel, vagy polgármester? Pályaorientációs napot tartottak a bordányi iskolásoknak

A bordányi munkalehetőségekkel ismerkedtek tegnap a helybéli általános iskolások. A pályaorientációs napon kipróbálhatták, milyen polgármesternek vagy éppen péknek lenni.

Munkatársunktól

Bordány, 20191112. Pályaorientációs nap a helyi iskolásoknak. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország Képen: a polgármesteri hivatalban Tanács Gábor polgármester és dr. Fodor Ákos jegyzõ fogadta a gyerekeket.

Harmadik éve szervezik meg a bordányi iskolások számára a pályaorientációs napot, ahol az alsósok és a felsősök is szakmákkal ismerkedhetnek meg. Tegnap a legkisebbeknek az iskolában érdekes foglalkozást űző szülők beszéltek arról, mi a jó munkájukban, a nagyobbak pedig csoportokban látogattak meg különböző munkahelyeket: jártak többek között pékségben, fóliagyártó cégnél és megismerkedhettek a védőnők, valamint az óvodapedagógusok munkájával is.

A nyolcadikosok reggel a polgármesteri hivatalban kezdtek, ahol Tanács Gábor polgármester és Fodor Ákos jegyző fogadta őket. Megbeszélték, mivel foglalkoznak a különböző csoportok, milyen döntéseket készítenek itt elő, mely a lakók életére is hatással van, és aki akart, a polgármesteri székbe is beülhetett. – Kicsit inog, de csak azért, hogy mindig érezzem, hogy itt jól kell dolgozni – magyarázta a falu vezetője. Egyébként csak egyetlen fiúnak volt bátorsága kipróbálni, az azonban nem derült ki, hogy Tanács Gábor jövendőbeli kihívójaként teszteli a helyzetet, vagy csak simán poénból. Szelfit mindenesetre nem akart készíteni.

 

A könyvtárban az ötödikeseket fogadták reggel. Az egyik osztály a rendezvényszervezésbe, a másik pedig a média világába kaphatott betekintést. – Jó lenne videózással foglalkozni felnőtt koromban – mondta Tari András. – Jó ötleteket lehet megvalósítani, izgalmas és vicces munka – foglalta össze élményeit azok után, hogy társaival megnézte a médiatáborosok nyáron forgatott kisfilmjét.

Ocskó Zoltán, az Ádám Jenő Általános Iskola és AMI igazgatója elmondta, ezen a napon azt mutatják be a diákoknak, milyen munkalehetőségek vannak Bordányban, illetve lehetőségeket villantanak fel, milyen irányba érdemes a fiataloknak elindulniuk. Délután pedig a szülőket várták: 13 középiskola tartott bemutatót képzéseiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában