A konyhában bizonyíthat

2019.11.17. 09:23

Rácz Jenő csapatában főzhet Taka

Bekerült a Konyhafőnök VIP egyik csapatába Taka. A szegedi traumatológus Rácz Jenő Michelin-csillagos séftől tanulhat főzni a versenyben.

T. K.

Idén már nem is alanyi jogon kerültek be a hírességek az RTL Klub Konyhafőnök VIP című főzőversenyébe: az első heti adásokban meg kellett küzdeniük a biztos csapattagságot jelentő kötényekért. Kiderült, hogy Rácz Jenőnél lesz egy szegedi versenyző is: a Michelin-csillagos séf bizalmat szavazott Takának, a szegedi traumatológusnak.

Taka saját kultúráját is megmutatja az ételeken keresztül. FOTÓ: RTL.HU

A fiatal orvost tavaly már megis­merhette az ország, amikor el­­indult az X-Faktorban, és az év legjobb férfi hangja lett. Most új területen próbálhatja ki magát: a gasztronómiában.

– Örültem, hogy ismét dolgozhatok a médiában, ráadásul megmutathatom a japán ételeken keresztül a saját kultúrámat – mesélte Taka lapunknak. A főállásban a szegedi klinikán dolgozó orvos elmondta: bár hal­­lotta, hogy többen az adás előtt főzőleckéket vettek, ő nem készült külön. – Mindennap főzök magamnak, mert bol­dogít, kikapcsol, és a kreativitásomat is ki­­élhetem benne. Otthon vagyok az olasz, kínai, koreai konyhában is, és a japán precizitás is jellemző rám. Bízom benne, hogy ez elég lesz – mondta. Kreativitására egyébként már a kötényért folytatott harcban is szüksége volt, hiszen heréből kellett ételt készítenie, amivel még soha nem dolgozott. Rácz Jenő elégedett volt vele, így megkezdheti a küzdelmet a fődíjért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában