Helyi közélet

2019.11.29. 17:15

Rákóczira emlékeztek a Görgey Artúr Történelemversenyen

Összesen harminchárom magyarországi és határon túli iskoláscsapat mérhette össze tudását a tizenegyedik alkalommal megszervezett Görgey Artúr Történelem versenyen, amelyet a szegedi Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület, az Ötágú Síp Kulturális Egyesület és a Dugonics András Piarista Gimnázium közös szervezésében tartottak meg pénteken délután.

Munkatársunktól

A csapatok fele a határon túlról érkezett a versenyre.

Fotó: Karnok Csaba

A versenyfelhívás ezúttal is az anyaországi és a határon túli szórványban élő 7. és 8. osztályos tanulóknak szólt, a harminchárom csapatnak a fele határon túli, bánáti, délvidéki és partiumi jelentkezőkből állt.

A csapatok fele a határon túlról érkezett a versenyre.
Fotó: Karnok Csaba

A verseny megnyitóján Károlyi Attila szervező elmondta, hogy az idei verseny témája a Rákóczi szabadságharc, mivel a 2019-es évet a magyar országgyűlés II. Rákóczi Ferenc emlékévnek nyilvánította. A verseny kezdete előtt Marjanucz László történész tartott rövid, a versenyhez bemelegítő előadást Rákócziról. A vetélkedőt és a kísérőprogramokat a kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat, az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont, a Mozaik Kiadó, a Rubicon-Ház Kft., a és a CI-FI Civil Központ Kft is támogatta.

Fotó: Fotó: Karnok Csaba

A verseny napján az iskola aulájában korabeli tárgyi emlékek, információs és szemléltető tablók, kiadványok voltak megtekinthetők Szanka József és a Meritum Egyesület gyűjteményéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában