Helyi közélet

2019.11.27. 17:09

Robbantottak a sándorfalvi gyakorlótéren

Robbantás foglalkozásvezetők felkészítését tartotta a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár műszaki alegysége szerdán a sándorfalvi gyakorlótéren.

Munkatársunktól

Robbantottak a sándorfalvi gyakorlótéren

Zsóri Ferenc alezredes a Művelettámogató Műszaki Zászlóalj parancsnoka lapunknak elmondta, hogy a honvédségnél ez egy hagyományos kiképzési ág. A mostani tanfolyamon a különböző alakulatoktól érkezett katonákat készítik fel arra, hogy a saját állomáshelyükön tudjanak robbantás foglalkozást vezetni.

Az alezredes azt is elmondta, hogy a robbantást mind harcterületen, mind katasztrófavédelmi helyzetben lehet alkalmazni. Egy esetleges harchelyzetben fedezékeket robbanthatnak, vagy akár hidakat, épületeket semmisíthetnek meg. Szerencsére erre mostanában nincs szükség ezzel szemben annál nagyobb szükség van a katasztrófavédelmi feladatok ellátására. Például olyan esetekben, amikor annyira befagynak a folyók, hogy nincs más megoldás, csak így lehet megszabadulni a feltorlódott jégtől. Sándorfalván szerdán négy földrobbantási feladatot végeztek, amelyeken harcjármű tüzelőállásokat kellett kirobbantani – tette hozzá Zsóri Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában