Rovarkártevők okozták a kis csemeteliget kipusztulását

2019.11.27. 09:49

Új babafát kaptak a kiszáradtak helyett

Ferencszálláson a kártevők mi­­att elpusztultak azok a kis fák, amelyeket az újszülöttek tiszteletére ültettek.

Kovács Erika

Csanaki Regina és Csanaki Marcell is kapott gyümölcsfát. Néhány év múlva termőre fordulhatnak a fák. Fotó: Ferencszállási Önkormányzat

Az önkormányzat úgy döntött, minden érintett családnak, amely kérte, gyermekenként egy-egy gyümölcsfát adnak, hogy azt a saját kertjükben ültessék el.

– 2012 óta minden ferencszállási újszülött kapott egy facsemetét. A célunk az volt, hogy a felnövekvő gyerekek ily módon is kötődjenek szülőtelepülésükhöz – mondta Jani János, Ferencszállás polgármestere.

Csanaki Regina és Csanaki Marcell is kapott gyümölcsfát. Néhány év múlva termőre fordulhatnak a fák. Fotó: Ferencszállási Önkormányzat

– Eddig több mint 60 csemetét telepítettünk, amelyek a sportöltöző előtti füves területen leltek otthonra. Az elmúlt időszakban a fák jelentős része kiszáradt. Ez részben a talajszerkezeten múlt, illetve az éveken át pusztító rovarkártevők okozták a csemeték vesztét. Testületünk az eredeti szándékot átgondolva úgy döntött, hogy módosít a faültetési programon. 2012-re visszamenőleg minden gyermek kap egy újabb gyümölcsfacsemetét. A családokat arra kértük, hogy azt a saját kertjükben ültessék el. Az előzetes felmérés alapján a napokban kiosztottuk a csemetéket azoknak, akik kérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában