Helyi közélet

2019.12.28. 12:48

A Délvidékre vittek adományt

Ötszáz kilogramm súlyú és csaknem ezer euró értékű adományt vitt a Délvidékén élő, nehéz sorsú magyar gyermekeknek a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Munkatársunktól

Gyerekeket ajándékoztak meg. FOTÓ: CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

Az ajándékot még karácsony előtt átadták a Poverello Alapítvány által fenntartott, hajdújárási Lurkóházban. A magyar kormány a külhoni magyar gyerekek évének nyilvánította 2019-et, ezért gyűjtött adományokat a határon túli fiataloknak a kormányhivatal. A hajdújárási székhelyű Poverello Alapítványt Harmath Károly ferences rendi atya vezeti. Az általuk fenntartott Lurkóházak mélyszegénységben élő magyar családok gyermekeit támogatják. Az alapítvány munkatársai, önkéntesei és adakozói napközbeni gondoskodást nyújtanak 60-80, elsősorban alsó tagozatos gyermeknek. A kicsik a Lurkóházban étkeznek és tisztálkodnak, itt kapnak tiszta ruhát, cipőt, iskolába viszik őket, házi feladatot készítenek velük, fejlesztik a tanulási nehézséggel küzdőket és a tehetséges diákokat.

Gyerekeket ajándékoztak meg. FOTÓ: CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

A kormányhivatal munkatársai tartós élelmiszert, tisztálkodó- illetve tisztítószereket, jó állapotú gyermekruhákat, cipőket, még használható tanfelszereléseket, könyveket és játékokat adományoztak. A hivatalban két hét alatt összegyűjtött nagy mennyiségű ajándékot advent utolsó hetében adta át dr. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője Hajdújáráson. A karitatív akcióhoz Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa egy jótékonysági esttel csatlakozott. Az ott felajánlott, rekord összegű támogatással – 2,3 millió forint pénzadománnyal – együtt a hivatal is hozzájárult a lurkóházas gyerekek egész éves ellátáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában