Helyi közélet

2019.12.09. 17:12

Dolgozói parkolókat alakítottak ki a klinikakertben

Mintegy hatvan autó fér el abban a Semmelweis utcai parkolóudvarban, amit a Szegedi Tudományegyetem Műszaki Igazgatóságának munkatársai alakítottak ki az elmúlt hetekben.

K. A. R.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert az A és B klinikaparkban zajló rekonstrukciós munkálatok, illetve a tűzoltásra kijelölt felvonulási területek miatt a parkolóhelyek száma jelentősen lecsökkent.

Az Általános Orvostudományi Kar beszámolójából kiderült, az egyetem kancellárja döntött úgy, hogy az SZTE kezelésében lévő üres területen orvosolják a parkolási gondot az egészségügyi intézmények körül. A csaknem 1200 négyzetméteres területen sorompós beléptetést alkalmaznak, így az udvarban csak a megfelelő jogosultsággal rendelkezők tudnak parkolni, ezzel bővítve a jelenlegi klinikakertben található parkolóhelyek számát.

A visszaélések elkerülése érdekében a be- és kiléptetés a gépjárművek rendszáma alapján történik. A parkoló műszaki átadása megtörtént, a rendszámfelismerő rendszer a próbák alapján jól működik.

A fejlesztés jelentősen megkönnyíti a klinikákon dolgozók mindennapjait, hiszen nem kell majd hosszasan parkolóhely után kutatniuk munka előtt. Az érintettek a napokban birtokba is vehették járműveikkel a parkolóudvart.

Címkék#parkoló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában