Helyi közélet

2019.12.05. 11:23

Elromlott a makói rendelőintézet liftje

Egy hete elromlott a makói kórház rendelőintézetének liftje. Az intézmény azonnal szerelőt hívott, de egyelőre nem tudták megoldani a problémát.

Szabó Imre

A rendelőintézetben sokaknak jelent kellemetlenséget, hogy elromlott a felvonó. Fotó: Szabó Imre

Egy hete nem működik a makói kórház rendelőintézetének liftje – hívta fel a figyelmünket több olvasónk, azt is megemlítve: a kerekesszékes, nehezen közlekedő pácienseket beteghordók cipelik fel az emeletre. Arra, hogy a berendezés rossz, a földszinten, a liftajtónál felirat hívja fel a figyelmet, azt is jelezve, a betegfelvételi ablaknál lehet segítséget kérni. Az épület két szintes, és az emeleten is vannak olyan rendelők, amelyeket gyakran látogatnak mozgásukban korlátozott betegek.

A rendelőintézetben sokaknak jelent kellemetlenséget, hogy elromlott a felvonó. Fotó: Szabó Imre

A felvonó 2006-ban, öt hónap alatt készült el és közel 10 millió forintba került. Nyolcszemélyes, hatszázharminc kilogramm teherbírású, ráadásul üvegfalú, így ha valaki rosszul lenne benne, azt azonnal észre vehetik. A kórház épületegyüttesében egyébként a rendelőintézet volt az utolsó, amelyben az akadálymentesítést megoldották.

Az intézmény makói telephely-vezetője, Nagy Jenő lapunk érdeklődésére cáfolta azt a szóbeszédet, hogy pénzhiány miatt nincs még megjavítva a felvonó. Azt mondta, ahogy a lift elromlott, azonnal szerelőt hívtak, és a szakemberek azóta kétszer is jártak az épületben, de egyelőre nem tudták megoldani a problémát, mert a javításhoz nehezen beszerezhető alkatrészre is szükség van. A kórház addig is türelmet, megértést kér a betegektől és mindent megtesz az átmeneti nehézségek áthidalásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában