A bevételből rászoruló családoknak vesznek tüzelőt

2019.12.09. 17:56

Megnyílt a Karitász vására a Nagyáruházban

Idén is megnyitott a Szeged-Csanádi Egyházmegye Karitász vására a Nagyáruházban, az érdeklődők egy hétig vásárolhatnak itt. Az önkéntesek által készített adventi díszek eladásából rászoruló családok téli tüzelőjét próbálják biztosítani.

Hajó Edina

A Karitász adventi vásárán

Fotó: Kuklis István

Először vettem részt az alkotóház munkájában, én csak otthon kézműveskedvem és olyan lehetőséget kerestem a tárgyak eladására, amivel segíteni tudok másokon – hangsúlyozta Gémes Etelka, aki interneten találta meg a megyei karitász hirdetését, hogy alkotni vágyókat keresnek. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász idén 26. alkalommal rendez jótékonysági karácsonyi vásárt Szegeden a Nagyáruházban. Itt értékesítik azokat az ajándéktárgyakat, melyek az ősszel alkotóházaikban készítettek önkéntesek.

Együtt találták ki az ajándékötleteket

- Októberben kezdtünk el dolgozni az alkotóházban, heti egyszer találkoztunk a Csongor téri irodánkban. Jöttek olyanok akik már évek óta segítenek és a Karitász önkéntesei, de például Etelka nem az, örömmel fogadtuk segítségét. Emellett az egyházmegye plébániáin is meghirdettük az alkotóházat, több helyről is érkeztek karácsonyi díszek – magyarázta Ancsa-Molnár Hajnalka, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Karitász irodavezetője. Hozzáfűzte, nagyon sok önkéntesük van, a gyerekektől az egyetemistákon át a nyugdíjasokig. Közösségi szolgálat keretében is jönnek fiatalok, emellett a plébániákon is meghirdették ezt. Beszerezték a hozzávalókat, együtt kitalálták, hogy milyen ajándéktárgyakat készítsenek. Nyolc alkalommal találkoztak, októbertől november végéig.

A Karitász adventi vásárán
Fotó: Kuklis István

Horgolt angyalkák a legnépszerűbbek

A majd 150 termék között találtunk tobozból készült fenyőfákat, fonott papírdíszeket, horgolt angyalkákat a Nagyáruház mozgólépcsője előtt felállított pultnál. Megtudtuk az angyalkák a legnépszerűbbek, akárhányat készítenek, az mind elfogy. A Karitász adventi vásárát Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász igazgatója nyitotta meg, aki megköszönte az önkéntesek munkáját, ugyanis az ebből származó bevételből a hátrányos körülmények között élőket támogatják. Azt is elmondta, hogy a Szegedi Tudományegyetemtől is kaptak felajánlást. – A Science parkban végzett területrendezésen vágtak ki fákat, amelyek közül a tűzifára alkalmas faanyagot nekünk adományozzák. Az egyházmegye teljes területén – Békés, Csongrád és Jász-Nagykun Szolnok megye egy részén – nagyon sok olyan család van, akiknek ez nagyon nagy örömet fog okozni – emelete ki Kothencz János. A teljes bevételt rászoruló családok tüzelő- és fűtéstámogatására fordítják. – A Karitász csoportok tagjai ajánlanak családokat, ők tudják kinek van rá szüksége. Tavaly nagy sikere volt a vásárnak, így húsz családon tudtunk segíteni az egyházmegye területén. Ők januárban kapják meg a tüzelőt – emelte ki az irodavezető. A Karitász standon még egy hétig december 9. és 16. között az áruház nyitvatartási idejében vásárolhatnak azok, akik szívesen segítenek másokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában