Jelentős támogatást adtak a tanfolyam elvégzéséhez

2019.12.02. 18:20

Szakmák mestereit köszöntötték

Negyvenen vehették át mesterlevelüket a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A gazdasági önkormányzat által szervezett tanfolyamon öt szakmában szerveztek továbbképzést azoknak, akik szakmunkás végzettséggel és legalább öt éves gyakorlattal rendelkeztek.

J. Z.

Szeged – 2019.12.02. Mesterlevelek ünnepélyes átadása a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Egy 180 órás tanfolyamot, majd az azt lezáró írásbeli és szóbeli vizsgákat kellett teljesíteniük azoknak, akik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében mesterlevelet szereztek. A képzés költségeihez támogatást is adott a kamara. A Foglalkoztatási Alap a tanfolyam díjának 80 százalékát állta, így a mesterjelölteknek önerőként csak 20 százalékot kellett fizetni.

– A mesterlevél megszerzése két szempontból is fontos: a gyakorlati és a duális képzésben csak azok vehetnek részt, akik diplomával vagy ezzel a végzettséggel rendelkeznek és vannak olyan szakmák – például a gáz- vagy a klímaszerelő – amit csak mesterlevéllel rendelkező szakemberek gyakorolhatnak – hangsúlyozta Nemesi Pál, a kamara elnöke.

A gazdasági kamara idén öt szakmában: autószerelő, gázszerelő, hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő, cukrász, valamint pincér munkakörben tartott továbbképzést. Az oktatás tavasszal indult. Horváth Gábor, a kamara szakképzési vezetője elmondta, hogy a legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek pedagógiai és vállalkozói ismereteket, valamint a szakmájukhoz kapcsolódó elméletet tanultak, ősszel pedig gyakorlati oktatáson vettek részt. Mindezt egy összetett, írásbeli és szóbeli feladatokból álló vizsga zárta.

Az ünnepségen azokat a szakembereket is köszöntötték, akik sikeresen elvégezték az 50 órás kamarai gyakorlati oktatói képzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában