Helyi közélet

2020.01.23. 13:11

A digitális írástudást fejlesztik Bordányban

A Bordányi Faluház és Könyvtár valamint a Bordányi Ifjúsági Információs Pont több digitális eszközhasználatot fejlesztő tanfolyamot indított még tavaly. Tegnap délután benéztünk az egyik órára.

Arany T. János

A bordányi Dudás Zoltán feleségétől kapott kedvet, hogy megismerkedjen az okoseszközök használatával. FOTÓ: KARNOK CSABA

A 65 év alattiaknak a „digitális szakadék csökkentése” elnevezésű programban tablet-tanfolyamot hirdettek Bordányban a F-Active Learning Oktatási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közreműködésével. A tanfolyamon olyan 16–65 év közöttiek vehetnek részt, akik nem állnak középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói, hallgatói jogviszonyban, valamint a képzéssel egy időben hazai vagy EU-s forrásból nem vesznek részt informatikai képzésben. A résztvevők elsajátíthatják a tablet használatát, a képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak, illetve az általuk használt tabletet a tanfolyam végeztével megkapják.

A foglalkozások végére a résztvevők képesek lesznek interneten információkat keresni, alapvető ügyeket intézni online, közösségi médiát és videotelefonálásra alkalmas eszközöket használni.

A képzés vezetője, Mogony Béla informatikus elmondta, ez a második órájuk, a tanfolyamon az Androidos tablet használatát tanulják, Google-fiókot hoznak létre, majd az ahhoz kapcsolódó alkalmazásokkal is megismerkednek.

A bordányi Dudás Zoltán feleségétől kapott kedvet, hogy megismerkedjen az okoseszközök használatával. FOTÓ: KARNOK CSABA

Az egyik résztvevő, Dudás Zoltánné férjével érkezett.

– Hatvanévesen azt mondtam, próbálkozzunk meg vele, mert ma már ilyen eszközök használata nélkül nem lehet élni. Gondoltam, kezdjük az alapoktól – mondta. Dudás Zoltánnét svájci ismerősei beszélték rá, és első okostelefonjára, amit öt hónapja használ.

– Nem is hittem, hogy ilyen jó. A munkához is szükséges, így mindig tudjuk, mi történik a világban – magyarázta. Férje azt mondta, elmúlt hatvanéves, de még nem volt okoseszköz a kezében, a feleségétől kapott kedvet, és döntött úgy, itt az ideje megismerkedni vele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában