A gyepmester szerint idén már 5 hasonló eset volt

2020.01.16. 14:34

Bőröndben dobták ki a még vak kiskutyákat Makón

Bőröndben rakott ki, hagyott sorsára valaki Makó belvárosában, a Csipkesor háta mögött 5 kiskutyát, melyeknek még a szeme sem nyílt ki – az állatok közül az egyik elpusztult. A helyi állatvédő egyesület feljelentést tett, a tettes akár két évi szabadságvesztést is kaphat.

Szabó Imre

Ebben a bőröndben tették ki az éppen csak megszületett kiskutyákat. Idén, vagyis két hét alatt már 5 hasonló eset történt Makón.

Az esetre a napokban az egyik közösségi oldal posztja alapján figyeltünk fel. Szerzője azt írta, valaki öt olyan kiskutyát rakott ki a főtéri Csipkesor mögé egy bőröndben, melyeknek még a szeme sem nyílt ki. Az állatok közül egy elpusztult, a többieket egy ismeretlen nő elvitte azzal, hogy nála van egy anyakutya, amely remélhetőleg elfogadja és felneveli őket. A bejegyzésből azonban nem derült ki, ki volt a megmentő, illetve miként alakult a kiskutyák sorsa.

A poszthoz sokan szóltak hozzá, valamennyien elítélték a kiskutyákat sorsára hagyó, egyelőre ismeretlen embert. A makói gyepmester, Erdei Ferenc a Délmagyarországot úgy tájékoztatta, hogy az utóbbi időben Makón megszaporodtak a hasonló esetek. Idén, azaz mindössze két hét alatt már 5 történt.

Ebben a bőröndben tették ki az éppen csak megszületett kiskutyákat. Idén, vagyis két hét alatt már 5 hasonló eset történt Makón.

A történtek miatt feljelentést tett a makói rendőrkapitányságon a Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület. A civil szervezet vezetője, Igaz Árpádné lapunknak azt mondta, úgy tudja, a nyomozás folyik, most a környékbeli térfigyelő kamerák felvételeit nézik át. Keresik azt is, aki az állatokat a gondjaiba vette. – Megdöbbentő, egyben felháborító, hogy valaki így bánik néhány szerencsétlen kutyakölyökkel.

Nagyon bízunk benne, hogy a tettes kézre kerül – mondta.

A vonatkozó jogszabály szerint aki gerinces állatot elhagy, elűz vagy kitesz, arra a bíróság állatkínzás vétsége miatt két évig terjedő szabadságvesztést róhat ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában