Helyi közélet

2020.01.28. 18:29

Idén még több intézmény jelentkezhet az Erasmus+ programra

Az Európai Unió egyik legnépszerűbb programjának nemzetközi együttműködési lehetőségeit mutatták be tegnap Szegeden.

K. T. I.

A rendezvényre köznevelési intézmények képviselőit várták, idén ugyanis az előző évhez képest 40 százalékkal több forrás jut az Erasmus+ program Iskolai, óvodai partnerségek pályázattípusára. A helyszínen a Tempus Közalapítvány munkatársai gyakorlati tanácsokkal segítettek azoknak, akik pályázni szeretnének. Ez a program kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a közös munka során a külföldi partnerintézmények megismerjék egymás mindennapi munkáját, működését és módszereit, miközben fejlődik a résztvevők nyelvtudása és személyisége.

– Együttműködésünk van az európai uniós tagállamokkal, Izlanddal, Liechtensteinnel, Törökországgal, Szerbiával, Észak-Macedóniával és Norvégiával. 2019-ben 130 hasonló projekt nyert támogatást ebben a pályázattípusban, a források növekedésének köszönhetően pedig idén 180 intézmény jelentkezhet. Eddig nagyjából negyvenen regisztráltak – tudtuk meg Jakab Réka pályázati referenstől, aki azt is elmondta, hogy 2014 és 2020 között olyan program-ciklust zártak, amelyben 14,7 milliárd euróval sikerült támogatni a sport, az ifjúságügyet és az oktatásképzést. A pályázatok beadási határideje március 24. 12 óra. A Tempus Közalapítvány honlapján (tka.hu) bárki tájékozódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában