Helyi közélet

2020.01.17. 08:00

PestiSrácok: Újabb összeférhetetlenség

Aggályos lehet, hogy Nóvé Ágnes bírónő is tagja annak a tanácsnak, amelyik Czeglédy Csaba ügyét vizsgálja a Szegedi Törvényszéken – írja a Pesti­Srácok.hu. A portál szerint azért, mert Czeglédy Csaba Botka László ügyvédje.

Munkatársunktól

Annál a bírói tanácsnál kötött ki a hatmilliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba ügye a Szegedi Törvényszéken, amelynek tagja Nóvé Ágnes – írta a PestiSrácok.hu. A lap szerint a bírónő részvétele a perben azért lehet aggályos, és vetheti fel az összeférhetetlenséget, mert Czeglédy Csaba Botka László polgármester ügyvédje. A bírónő pedig családi építőipari cégükön keresztül beszállítója a Botka vezette önkormányzatnak. Arra is emlékeztetnek, hogy a büntetőügyek kiszignálója, a Szegedi Törvényszék büntetőkollégiumának helyettes vezetője, Nagy Andrea az önkormányzati cégek jogi képviselőjének, Szilágyi Jánosnak a párja.

Czeglédy Csabát és vád szerinti bűntársait bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolják. Az ügyben több mint 20 érintett volt, zömében strómanok, akik a nevüket adták az iskolaszövetkezetekhez, amelyeket a valóságban a Human Operator Zrt. irodájából Czeglédyék irányítottak.

A lap felsorolta, hogy Nóvé Ágnes férjével közösen tulajdonosa az Éptárker Kft. nevű építőipari cégnek, amelyik a Szeviép-ügy másodfokú tárgyalását megelőzően egymás után három munkát kapott Szegedtől. Szerintük a bírónő nemcsak azért nem tárgyalhatta volna az ügyet, mert a vádlottakkal megegyezően beszállítója a szegedi önkormányzatnak, hanem azért sem, mert az egyik védőügyvédnek a családi vállalkozásukban is volt ügyvédi meghatalmazása.

A Szegedi Törvényszék korábban azt írta a lapnak, hogy a Szeviép-ügyet a 2. Bf. nevű tanácsra szignálták ki, amelynek a Szegedi Törvényszék honlapja szerint nem volt tagja eredetileg Nóvé Ágnes. Azt a kérdésüket, hogy a tanács összetétele miért változott, a mai napig nem válaszolta meg senki – írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában