A parkolóper miatt kezdeményezték a hétfői ülést

2020.01.26. 19:21

Rendkívüli közgyűlés lesz hétfőn Szegeden

A parkolóperben másodfokon meghozott elmarasztaló ítélet miatt hívott össze rendkívüli közgyűlést a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja. Azt szeretnék elérni, hogy távozzon a városházáról Kalmár Gábor kabinetfőnök, a Szegedi Vízmű Zrt. igazgatóságának elnöki székéből pedig Mózes Ervin korábbi címzetes főjegyző.

Suki Zoltán

Szeged Polgármesteri hivatal Képen: Fotó: Török János

Fotó: Török János

– Azt gondolom, hogy mini­má­lis elvárás, hogy elítélt em­­berek ne dolgozhassanak a városházán, illetve a városi cé­­gekben, de úgy tűnik, ennek nem érzik a súlyát – mondta a Délmagyarországnak a sze­­gedi Fidesz elnöke. Bartók Csaba a hétfői rendkívüli közgyűlés kapcsán arról is be­­szélt, hogy több mint érdekes, hogy a közgyűlés ülését a vá­­rosháza díszterme helyett a polgármesteri hivatal egyik tárgyalójába hívták össze, azzal az indokkal, hogy takarítják és karbantartják a dísztermet.

– A gond ezzel csupán annyi, hogy így nem közvetíthet az ülésről a városi tévé, pedig csütörtökön még semmi jele nem látszott a munkának. Ez pedig különös fényt vet Botka László korábbi szavaira, amikor nagyívű beszédében azt mondta, hogy minden szegedi polgármestere szeretne lenni – tette hozzá Bartók Csaba.

A Fidesz és a KDNP azért kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, mert a hónap elején vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék Szeged volt címzetes főjegyzőjét, Botka László volt alpolgármes­terét és jelenlegi kabinetvezetőjét. Mózes Ervinnek, aki jelenleg a Szegedi Vízmű Zrt. igazgatóságának elnöke, 2 millió, Solymos Lászlónak 1 millió 400 ezer, Kalmár Gábornak pedig 1 millió 350 ezer forintot kell fizetnie, amiért közgyűlési felhatalmazás nélkül osztogattak ingyen parkolóbérleteket olyanoknak is, akiknek alig volt közük Szegedhez.

A mostani ülésen azt kérik, hogy erkölcsi okokra hivatkozva szüntessék meg Kalmár Gábor tisztségét kabinetfőnökként, Mó­­zes Ervin korábbi címzetes főjegyzőt pedig hívják vissza a vízművek igazgatóságából.

Ezenkívül egy ad hoc bizottság felállítását is kezdeményezik. Ennek egyebek mellett az lenne a feladata, hogy tisztázza a parkolóbérletek kiosztásának gyakorlatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában