Nincs messze a hulladékudvar, ahol ingyenes egy köbméter szemét lerakása

2020.01.09. 14:28

Szemétlerakó a Vértói út végén – fotók

Nem először írjuk meg, hogy Szeged egyes lakói szemétlerakónak nézik az eldugottabb zöldfelületeket.

Farkas Judit

Szeged 2020.01.08. rengeteg a szemét a Vértói út végén fotó: Kuklis István Délmagyarország DM

Neve elhallgatását ké­­rő olvasónk tett fel az egyik szegedi Facebook-csoportba egy videót: a Vértói út végén örökített meg nagy mennyiségű hulladékot, 50-60 méterre az utolsó paneloktól, az erdős, bozótos területen. Bár a közelben régóta laknak maguk építette kalyibában hajléktalanok, olvasónk szerint nem ők rakták le a szemetet, hanem valakik oda hordják.

Láttunk virágládát, fotelokat, volt tévé, számítógép és mikró is, mintha komplett lomtalanítás végeredményét dobták volna ki. A helyszíntől nincs messze a vértói hulladékudvar. Ott ingyen lerakhatnának napi egy köbméter szemetet szétválogatva – jelezte Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Megtudtuk: ez a terület visszatérő „kedvence” a szemetelőknek. Van 100-150 ilyen pont a városban, évente összesen 60 millió forintot költ a kft. Szegeden az illegális lerakók felszámolására. A környezetgazdálkodás munkatársai helyszíneltek, jegyzőkönyvet vettek fel, feljelentést tesznek – a hulladékban sokszor találnak számlát, levelet, amiről kiderült, ki hagyta el a szemetét. A 2-3 köbméternyi hul­­ladékot már elszállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában