Helyi közélet

2020.01.26. 09:27

Társadalmi kérdéseket is feszegettek a slam poetry versenyen Szegeden

Társadalmi kérdések, párkapcsolat, szerelem, önazonosság, táplálkozási problémák, politika, hazugság – csak néhány téma, amelyet a fiatal fellépők feszegettek szövegeikben a szegedi IH Rendezvényközpontban megrendezett slam poetry versenyen.

Kancsár Tímea

Nem az eredmény fontos, hanem ami a fellépés után jön.

Fotó: KARNOK CSABA

Magyarországon tizenkét éve zajlanak ilyen típusú kulturális megmérettetések, Szegeden pedig a csütörtök esti rendezvény volt a hetedik évad.

Nem az eredmény fontos, hanem ami a fellépés után jön.
Fotó: KARNOK CSABA

– A slam poetry a 80-as évek Amerikájából indult, pont azért, hogy a költészeti esteket kicsit feldobja. Adott azoknak egy show-műsor-jelleget – magyarázta Mészáros Péter magyar bajnok és Európa-bajnokságon közönségdíjas slam poetry versenyző. Slammernevén Mészi, az est főszervezője a verseny szabályairól is beszélt: – Mindenki a saját szövegét mondja el. Utóbbi lehet vers, próza, monológ, rap vagy bármi – nincsen formai megkötés. Lehet vicces, szomorú vagy megdöbbentő, a lényeg, hogy hasson a közönségre. Továbbá véletlenszerűen kiválasztottunk öt főt a közönségből, akik 1–10-es skálán pontoztak.

– Nem az eredmény fontos, hanem az, amikor a fellépés után odajönnek, és gratulálnak, mert valamit elindított bennük a szöveged. A slammerek nagyon élő és alkotó közösséget alkotnak Szegeden – érvelt Péter, aki 2012-ben elsőként kezdte el szervezni a slamklubokat a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában