Évet értékelt és jövőbe tekintett Nógrádi Zoltán polgármester

2020.01.16. 11:09

Térségét szolgálja Mórahalom

Mórahalom a térségét kívánja szolgálni – foglalta össze röviden a tavalyi év értékelését és az idei terveket a homokháti város polgármestere. Nógrádi Zoltán azt mondta, próbálnak felelősséget vállalni a határon túli magyarságért, illetve a járás településein élőkért is.

Munkatársunktól

Nógrádi Zoltán nagyban gondolkodik: Mórahalom az egész térséget és határon túli magyarságot egyaránt szeretné szolgálni. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Fotó: Torok Janos

 

– Amikor a fejlesztéseinkről gondolkodunk, akkor már nem Mórahalom közigazgatási területén belüli fejlesztésekről és nem csak a mórahalmiaknak szóló beruházásokról van szó. Ma már Mórahalom Szeged és Szabadka között helyezi el magát, mert határ menti településként és kisvárosként a mi feladatunk az, hogy ha már tehetjük, akkor egy picit próbáljunk meg felelősséget vállalni a határon túli magyarságért, illetve a járásunk településein élő lakosságért is. Ezért mi úgy értelmezzük a várost, mint egy olyan ellátási, szolgáltatási központot, amelynek van egy komoly, több mint 30 ezer fős népessége – kezdte évértékelő beszédét Mórahalom polgármestere.

Azt mondta, ebben a 30 ezres léptékben fogalmazzák meg a fejlesztéseket, például az oktatás területén a két iskolával, a középiskolával, a leendő kollégiummal, vagy azzal a modellel, amit a kormányzat támogat, amely tanulási nehézségekkel küzdő gyerekek számára komplex mozgásfejlesztő központot épít másfél milliárd forintból itt, Mórahalmon vizes terápiás, lovasterápiás központtal, a Pető Intézet letelepítésével.

Nógrádi Zoltán nagyban gondolkodik: Mórahalom az egész térséget és határon túli magyarságot egyaránt szeretné szolgálni. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– A gyermekintézményeink fejlesztése azt a célt szolgálja, hogy a térségbe lakosság áramoljon, mert munkaerőre van szükség. Szociális intézményrendszerünk fejlesztésében szeretném kiemelni az új idősellátási modellt, amit ebben az évben a Magyar Kisvárosok programban szeretnénk megvalósítani, amely a család, az önkormányzat, az állam és az ellátott négyes felelősségi körébe egy teljesen új idősgondozási elképzelést vázol fel – magyarázta a polgármester a jövőbeli terveiket.

Az új típusú gazdaságfejlesztési modell részeként lakásépítési programokat, nagy értékű ingatlanfejlesztéseket szeretnének megvalósítani, mert Nógrádi szerint a csak termelésalapú gazdaságnak komoly korlátját jelenti a munkaerő, ezért most az ingatlan- és a szolgáltatótípusú befektetéseknek van itt az ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában