Szegeden az Országos Bírósági Hivatal rendelt el ellenőrzést

2020.01.16. 09:00

Vizsgálóbizottságot küldtek a törvényszékre

Teljes körű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Szegedi Törvényszék megbízott elnökének büntető ügyszakot irányító és igazgatási tevékenysége miatt. A bírákból álló csoport betekinthet minden iratba, és személyes meghallgatásokat is tarthat.

Munkatársunktól

A törvényszék elnökének a tevékenységét vizsgálják.

Célvizsgálatot rendelt el a Szegedi Törvényszéken az Országos Bírósági Hivatal elnöke – írja a PestiSrácok. A lap szerint Senyei György a Szegedi Törvényszéktől független csoportot állított fel, amely a törvényszék megbízott elnökének büntető ügyszakot irányító és igazgatási tevékenységét vizsgálja. A vizsgálódó bírák a törvényszék bármelyik helyiségébe beléphetnek, minden iratba betekinthetnek és személyes meghallgatásokat is tarthatnak. Ezeken kívül kérhetnek jelentést, szóbeli vagy írásbeli nyilatkozatot a törvényszék elnökétől, a bíróság vezetőitől vagy munkatársaiktól. A vizsgálóbizottság elnöke Ribai Csilla, a Fővárosi Ítélőtábla elnöke. Tagjai pedig: Túri Tamás, a Pécsi Ítélőtábla megbízott elnöke, Dzsula Marianna, a Debreceni Ítélőtábla bírája és Kékedi Szabolcs, az Országos Bírósági Hivatal főosztályvezetője. A vizsgálat eredményéről március végig kell jelentést tenniük.

A törvényszék elnökének a tevékenységét vizsgálják.

A PestiSrácok a Szeviép-ügyben hozott felmentő ítélet után kezdett egy cikksorozatot közölni a tanács bíráiról, mert szerintük összeférhetetlenséget kellett volna jelentenie Nóvé Ágnes bírónak.

A portál feltárta többek között a Nóvé Ágnes bírónő családi cége és a szegedi önkormányzat közötti ügyleteket. A Zöld Város programmal foglalkoztak, amelyet egy másik céggel konzorciumban nyert el Nóvé Ágnes bírónő és férje közös vállalkozása. A lap azt írja, hogy az összesen 1 milliárdos költségvetésű projektben a szerződés szerint bruttó 950 millió 135 ezer 146 forint jutott az Éptárkernek. Ebből a nettó vállalkozói díj 722 millió 838 ezer 560 forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában