A hódmezővásárhelyi képviselők is bevallották, mijük van

2020.02.04. 10:12

A polgármester tartozik a legtöbb pénzzel a banknak

A vásárhelyi közgyűlés tagjai közül a legtöbb ingatlannal Gyöngyösi Ferenc rendelkezik. Márki-Zay Péter és Bálint Gabriella a könyvgyűjteményüket is feltüntették a vagyon­nyilat­­­kozatukban.

Kovács Erika

Ingatlanok, autók, motorok, szántók, könyvgyűjtemények is vannak a vásárhelyi képviselők nevén.

Fotó: KOVÁCS ERIKA

Az MMM és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület képviselőivel kezdtük a vagyonnyilatkozatok átböngészését. Márki-Zay Péter polgármester felerészben tulajdonosa egy 35 milliós, közel 300 négyzetméteres lakóháznak. Birtokol egy 2100 kötetes könyvtárt és egy 3245 darabos érmegyűjteményt. A pénzintézeti számlakövetelése 438 ezer forint. A banki tartozása valamivel több mint 14 millió.

Kis Andrea alpolgármesternek nincs ingatlana. Négy éve birtokol viszont egy Opelt.

Berényi Károly alpolgármester felerészben tulajdonosa egy 210 négyzetméteres lakóháznak. A mindenkori közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szerinti illetményalap hathavi összegét meghaladó készpénze 2 millió forint.

Molnár Lászlónénak 5,6 hektáros gyep+kert ingatlanán 128 négyzetméteres ingatlana áll.Mester János képviselő kézzel írt vagyonnyilatkozatát nem tud­­tuk kiolvasni.

Krupiczer Ferenc felerészben tulajdonosa egy 190 négyzetmé­teres lakóháznak és egy 55 négyzetméteres panellakásnak. Van egy Citroën személygépkocsija és egy motorja. Pénzintézeti számlakövetelése 2,5 millió forint, más szerződés alapján pedig további 3 millió forint.

Lőkösné Nagy Sarolta 50 százalékos tulajdonosa egy lakóháznak, gazdája egy Suzukinak.

Gyöngyösi Ferenc rendelkezik a legtöbb ingatlannal a közgyűlésben. A tulajdonában van egy 217 négyzetméteres lakóház, egy 70 négyzetméteres társasházi lakás, egy 406 négyzetméteres építési telek. Egy 202 négyzetméteres garázsnak pedig 12/120-ad részben tulajdonosa. 705 négyzetméteres telken örökölt egy lakóházat. Van egy Audija és két Suzukija. A készpénze 2,5 millió forint, a pénzintézeti számlakövetelése összességében 1,35 millió forint, illetve 40 svájci frank. Pénzintézetnek 804 ezer forinttal tartozik, magánszemélynek pedig 5×100 ezer forinttal.

Fejes Péter nevén a 124 négyzetméteres családi ház fele szerepel, illetve egy 6000 négyzetméteres szántó. A pénzintézettel szembeni tartozása 5,1 millió forint. Otlokán Mihálynak egy 20 éves Alfa Romeója van. Míg más képviselők feltüntették a munkájukból, vagy máshonnan származó havi bevételüket is a vagyonnyilatkozatukban, addig Otlakán Mihály azt írta, szünetelteti az ékszerbecsüs foglalkozását, a jövedelemre vonatkozó rubrikákat pedig kihúzta.

A Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselői közül Benkő Zsolt egy 120 négyzetméteres lakóházzal rendelkezik, egy 70 négyzetméteres tanya 3842/9266 részed tulajdonosa. A képviselők közül neki van a legnagyobb szántója. Két Peugeot-ja és egy motorja van.

Cseri Tamás felerészben tulajdonosa az 58 négyzetméteres lakásuknak. Motorral, 3 milliós államkötvénnyel, illetve 0,7 millió forint pénzköveteléssel rendelkezik.

Bálint Gabriellának van egy 138 négyzetméteres lakóháza és egy 35 négyzetméteres lakása, valamint 2 autója. A hitele 9,5 millió forint.

Horváth Zoltán autója egy Kia Carens. A képviselő 5,9 mil­­­lió forintos értékpapír-megtakarítást is magáénak tudhat.Galambos Kornélné 2/6-od részben tulajdonosa egy 82 négyzetméteres lakóháznak, egy 331 négyzetméteres üdülőnek pedig felerészben haszonélvezője. 200 ezer forint készpénze, a bankban pedig 115 ezer forintja van. Pénzintézetnek 4, magánszemélynek 1 millió forinttal tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában