A koraszülött gyermekek kézzel készült jelmezekben léptek a színpadra

2020.02.16. 10:48

A szülők kreatívitását is díjazta a zsűri

Több mint 70 koraszülöttként világra jött gyermek lépett a világot jelentő deszkákra szombaton. A Korábban Érkeztem Alapítvány hagyományos farsangi jelmezfelvonulásán a kézzel készített, állatos jelmezek taroltak.

H. E.

Denevérlány, hóbagoly és medúza is felvonult a Nemzeti Színházban.

Fotó: Karnok Csaba

Öt évvel ezelőtt rendezte meg először a Korábban Érkeztem Alapítvány a Szegedi Nemzeti Színházban farsangját, ahol a színészek lenyűgöző előadása után a kicsik és nagyok birtokba vehették a színház színpadát, és teszik ezt azóta is. Szombaton a Lúdas Matyi előadást nézhették meg kedvezményes belépővel, az alapítvánnyal kapcsolatban lévő családok.

Denevérlány, hóbagoly és medúza is felvonult a Nemzeti Színházban.
Fotó: Karnok Csaba

Lúdas Matyi és Döbrögi kalandja után a gyermekek nagy része jelmezzel érkezett a programra, több mint 70-en vettek részt a jelmezfelvonulásban. Minden bátor résztvevő külön-külön felléphetett a világot jelentő deszkákra, volt, aki testvérével, míg a kisebbek szüleik kíséretében érkeztek. Ruzsáli Mia a lányok kedvenc karakterének Elzának öltözött a jégvarázsból. Édesanyja elmondta, a 6 éves kislány tavaly vett részt először ezen az eseményen Bambiként, a jelmezt akkor férjével közösen készítették. Péter már 10 éves, és 5 éve minden évben színpadra állt, elmesélte tavaly cápa volt, most ő Tigris Úr. Sámuel és Emília testvérek, a kislány érkezett korábban a világra, ő még csak két és fél éves. Sámuel ötlete volt, hogy Csukás István Mir-Murjának egyik hőse, Pintyőke a cirkuszigazgató szeretne lenni, aki kishúgát Micikét varázsolta vadmacskává.

A színész zsűri által legötletesebbeknek vélt jelmezeket és viselőit, külön díjban részesítették. A Lúdas Matyit alakító Krupp Bence elmondta, ámulva nézte a jelmezek ötletességét, nagyon meglepte őt, hogy ennyi kézzel varrt jelmez készült. Az egyik különdíjas az a Szolnokról érkezett család lett, akik ikerlányaiknak és bátyjuknak is maguk készítették a jelmezt, ez számukra igazi közös program volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában