Best of Őszi Tárlat

2020.02.20. 18:48

A vásárhelyi Őszi Tárlat legjobb alkotásaival ismerkedhetnek a hallgatók – Fotók

Best of Őszi Tárlat címmel kiállítás nyílt a Tornyai János Múzeum 66. Vásárhelyi Őszi Tárlata legjobb alkotásainak reprodukcióiból a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának folyosó-galériájában csütörtökön. A tárlatot Gyenge Zoltán, kari dékán nyitotta meg. Elmondta, a két intézmény közötti együttműködés egy évvel ezelőtt indult.

Munkatársunktól

Tucatnyi tabló szemlélteti a vásárhelyi, képzőművészeti seregszemle értékeit. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

– Nekünk nagyon fontos e megállapodás többek között azért, mert szeptembertől ismét művészettörténeti képzés indul a Filozófia Tanszék gondozásában. Ennek keretében még inkább szükségünk van az olyan kiállítóhelyekre, amelyek gyakorlóterek tudnak lenni a hallgatók számára – fejtette ki.

A vásárhelyi művészeti szemle értékeit, legfőbb ismérveit, díjazott alkotóit és alkotásait 12 tabló reprezentálja a Bölcsészkar folyosóján. Képiró Ágnes, művészettörténész, a 66. Őszi Tárlat társkurátora elmondta: nézetei szerint a forgalmas kiállítótér ideális helyszín a tárlat népszerűsítésére.

 

– A közel hét évtizedes hagyománnyal bíró, kortárs képzőművészeti seregszemle nemcsak hazánkban, hanem Európában is unikális. Bár a tárlatot évről évre Hódmezővásárhelyen rendezik meg, hatóköre mégis országos. A hazai képzőművészet legnevesebb alkotói ugyanúgy kiállítanak, mint a vásárhelyi, szegedi vagy Csongrád megye más pontjairól érkező alkotók. A tárlaton 21 díjat osztanak ki, ezek között a legértékesebb elismerések milliós összeggel járnak együtt – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában