Cuppogós körömpörkölt is lesz puha kenyérrel

2020.02.01. 15:09

Böllér Show-t tartanak a Rendezvénytéren Ásotthalmon

Böllér Show néven első alkalommal rendezik meg az Ásotthalmi kolbásztöltő és -sütő versenyt február 15-én, szombaton. Várják a jelentkezőket.

Munkatársunktól

A Várostanya Nonprofit Kft., az Alsótanyai Háztáji Gazdálkodók Egyesülete, az ásotthalmi önkormányzat, a Köz-Pont Egyesület Ásotthalom, valamint az Arany Hús 2016 Kft. Böllér Show néven első alkalommal rendezi meg az Ásotthalmi kolbásztöltő és -sütő versenyt február 15-én, szombaton a Béke utcai Rendezvénytéren.

A rendezvény célja a csapat­építés, a falusi hagyományok megőrzése, a jókedvű szórakozás, együttlét és a tél elűzése. Hagyományos, retró jelleggel szalmában, majd fatüzelésű pörkölővel mutatják be egy ásotthalmi Faki Happyg fajtájú disznó feldolgozását. A szervezők 3–10 fős csapatok jelentkezését várják, akiknek három órájuk lesz, hogy öt kilogramm húsból házi kolbászt töltsenek saját töltővel, fűszerekkel, majd az általuk hozott sütőeszközzel elkészítsék azt. A szakmai zsűri elnöke Elekes Zoltán, a szegedi Hungarikum Fesztivál fesztiváligazgatója.

A programok sorozata 7.30-kor kezdődik az ünnepélyes köszöntővel és reggelivel. Pálinkamustra is lesz, ezeket is megversenyeztetik, ebben független zsűri dönt majd. A nap folyamán lesznek vetélkedők, népi játékok, lakodalmas zene, kirakodóvásár, Pipas Chips, délvidéki kürtőskalácsbemutató.

Reggeli- és ebédjegyek is vásárolhatók: kerül az asztalra töltött káposzta, orjaleves, hurka-kolbász, nyárson sült malac, hagymás sült vér, disznótoros sült hússal, savanyúsággal és kenyérrel, valamint cuppogós körömpörkölt puha kenyérrel.

Eredményt 13 órakor hirdetnek, a sztárvendég 13.30-tól a Muzsika Tv mulatós sztárja, a Hidvégi Band.

Jelentkezni február 10-ig, hétfőig lehet Gilice Dánielnél a 70/622-1201-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában