Helyi közélet

2020.02.20. 15:09

Díjazták a farsangi maskarákat

Farsangimaszk-készítő versenyt hirdetett a közelmúltban az iskolásoknak a bordányi Faluház és Könyvtár. A legügyesebbeket édességgel és írószerekkel jutalmazták.

A. T. J.

Órákon át dolgozott a maszkon Takács Alexandra.

Fotó: FRANK YVETTE

Az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola grafika és festészet tanszakának délutáni foglalkozásain a közelmúltban farsangi maszkokon dolgoztak a gyerekek, akik számára versenyt hirde­tett a bordányi Faluház és Könyvtár. Alsó és felső tagoza­tos diák, valamint kerámia ka­tegóriában díjazták a három legjobb alkotást. A 8. b osztályos Takács Alexandra második helyezést ért el alkotásával a vetélkedőn, amit lapunknak is megmutatott.

Órákon át dolgozott a maszkon Takács Alexandra.
Fotó: FRANK YVETTE

– Elég sokat dolgoztam vele, a közepéből indultam ki, de nem tetszett, ezért próbáltam javítani rajta. Jött az ihlet, és eszembe jutott a többi díszítés – mesélte Takács Alexandra, aki az egyik rajzszakkörön három órán át, 16 órától 19 óráig dolgozott a maszkon. Úgy tűnik, nem hiába fáradozott.

– Úgy terveztem, hogy az egészet pillangókkal díszítem – mutatta –, de kifogytam belőlük, ezért csillogó pöttyökkel fejeztem be, majd az egyik ol­dalán kis gyöngyökkel díszítettem. Alexandra csokoládét, írószereket, ceruzakészletet és a Legjava termékcsalád ivólevét tartalmazó ajándékcsomagot vehetett át alkotásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában