Helyi közélet

2020.02.20. 17:27

Fizetőssé tennék a Huszár Mátyás rakpartot

Hiába adott be egy-egy módosító indítványt a parkolási rendelethez a fideszes Német Ferenc, a KDNP frakcióvezetője, Haág Zalán és a független Szabó Bálint, a városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy támogatja a Huszár Mátyás rakpart bevonását a fizetőparkolási övezetbe.

S. Z.

Fotó: Tóth Zoltán

Az eredeti rendelettervezetet a momentumos Mihálik Edvin jegyzi. Ebben a rakpart fizetőssé tételén túl az olvasható, hogy visszaveszik az állami és önkormányzati ingyenesen biztosított parkolóhelyeket, hogy azokat bárki használhassa. Ez 305 parkolót jelent a városban. Utóbbival egyébként az említett képviselők is egyetértenek, csak a rakpartot szerették volna meghagyni az ingyenes parkolási lehetőséget.

Haág Zalán módosító indítványában azt írta, hogy az ingyenes parkolás a rakparton elősegítette, hogy azok, akik a Széchenyi téren és környékén ügyeiket intézik, ott hagyják autóikat, és gyalog közelítsék meg úti céljukat. A rakpart ismételt fizetőssé tételével azonban fennáll a veszélye annak, hogy az autósok közvetlenül az úti céljukhoz hajtanak. Ez pedig fölöslegesen tovább terheli a szűkebb értelemben vett belváros amúgy is túlterhelt útjait – fogalmazott a képviselő. A közgyűlés pénteken szavaz az előterjesztésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában