Helyi közélet

2020.02.05. 09:10

Határozatképtelen volt a parkolóper ítélet miatt összehívott ülés

Ismét nem jelentek meg a baloldali képviselők a rendkívüli közgyűlésen, amit a parkolóper ítélete miatt hívtak össze. A Fidesz szerint ez ellenkezik a törvénnyel, ezért eljárást kezdeményeznek.

Munkatársunktól

Akárcsak január végén, most sem jelentek meg a baloldali képviselők a szerda reggelre összehívott rendkívüli közgyűlésen, amit a parkolóper ítélete miatt kezdeményezett a Fidesz és a KDNP, hogy kiderüljön a teljes igazság a parkolóbotrányról. A parkolóperben másodfokon meghozott elmarasztaló ítélet miatt összehívott rendkívüli ülést rögtön határozatképtelennek nyilvánította Nagy Sándor alpolgármester, mert rajta kívül csak a fideszes és KDNP-s, valamint Szabó Bálint független képviselő jelent meg.

A Fidesz szerint 25 ezer szavazót vett semmibe Botka László.
Fotó: Török János

Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke megkérdezte az Nagy Sándort, hogy Botka László polgármester miért hívja össze olyan időpontra a közgyűlést, amikor nem tud jelen lenni, választ azonban nem kapott. A fideszes Német Ferenc elmondta, a városvezető elzárkózik a kérdések elől és nem érzi szükségét, hogy a Szegedet és az országot feszítő ügyekben legalább egy mondatot szóljon.

A közgyűlést azért kezdeményezte a Fidesz és a KDNP, hogy állítsanak fel egy bizottságot, ami azt vizsgálná, hogy milyen érintettjei vannak még a parkolóbérlet-botránynak, illetve, hogy hívják vissza az önkormányzat többségi tulajdonában álló Szegedi Vízmű Zrt. igazgatósági elnöki posztjáról a korábbi címzetes főjegyzőt, valamint menesszék Botka László kabinetfőnökét.

A forgatókönyv fél órával később megismétlődött, azzal a különbséggel, hogy a megjelentek nem hagyták el egyből a termet, de az alpolgármester ekkor is alig egy perc alatt döntött.

Tápai Péter, a Fidesz frakcióvezetője az ülés után tartott sajtótájékoztatón kiemelte, a polgármester az alkuló ülésen azt mondta, minden szegedi polgármestere kíván lenni, most viszont ismét semmibe vette azt 25 ezer szavazót, akik a Fidesz és KDNP jelöltjeire voksoltak. Hozzátette, törvénytelenség, hogy ismét nem jelentek meg a baloldali képviselők az ülésen, pedig az kötelességük lenne, emiatt a kormányhivatalnál eljárást kezdeményeznek.

Ismert, a Gyulai Törvényszék milliós pénzbüntetést szabott ki ítéletében az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben a vádlottakra, azaz a Szegedi Közlekedési Kft. korábbi vezetőire, a város egykori címzetes főjegyzőjére, a korábbi alpolgármestere, valamint Botka László kabinetfőnökére.

A határozatképtelen közgyűlés után a városházán megtartott pénzügyi bizottsági ülésre vonultak át a Fidesz és a KDNP képviselői, illetve Szabó Bálint független képviselő. Tápai Péter, a bizottság elnöke arra kérte a jelenlévőket, vegyenek részt a következő rendkívüli közgyűlésen, és segítsenek tisztán látni abban, hogy milyen kárt okoztak a parkolóperben elítélt személyek a városnak, és az miként térülhet majd az meg. Reakciót nem kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában