Eszközöket is vásásrol az iskola

2020.02.12. 15:07

Hetven zsák kupakkal segített a Gemmának a kormányhivatal – Fotók

Olyan alapanyagokat vásárol majd a Gemma Központ a kupakokból befolyt összegből, amelyekből új termékeket tudnak készíteni a fejlesztő foglalkoztatásban résztvevő fiatalok. Emellett eszközöket is vesz az iskola a pénzből.

Kiss Anna

Képalá: Kupakszállítmány érkezett tegnap a Bakay utcába. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Mérföldkőhöz érkezett a Csongrád Megyei Kormányhivatal kupagyűjtő akciója, szerdán hetven zsáknyi kupakot adtak át a Gemma Központnak. Juhász Tünde kormánymegbízott az átadó előtt elmondta, évek óta igyekeznek lehetőségeikhez mérten segíteni és támogatni az intézményben zajló munkát.

– Köszönetet kell mondanunk azért a hihetetlen mértékű feladatvállalásért, amiért a központban dolgoznak. Korábban számítógépekkel és bútorokkal segítettük az épület berendezését, most pedig a kupakokkal szeretnénk támogatást nyújtani. Könnyen tettük ezt, hiszen a kollégák a napi munkavégzés közben elfogyasztanak néhány palack vizet vagy üdítőt, így nem okozott gondot, a kupakok összegyűjtése – emelte ki Juhász Tünde. A kormánymegbízott arra kérte a Gemma vezetőjét, mindig jelezzék feléjük, ha bármire szükségük van, hiszen a jövőben is folytatni szeretnék a segítségnyújtást.

 

Péntek Imrénétől, a Gemma Központ intézményvezetőjétől megtudtuk, havonta 50–70 ezer forint közötti összeg szokott befolyni a kupakokból.

– Úgy látjuk, hogy a két és fél évvel ezelőtt indult kezdeményezésünk kinőtte magát, hiszen akkor azzal a céllal hirdettük meg, hogy az épülő játszótérhez legyen elegendő pénzünk. Nem gondoltuk, hogy ennyi adományt kapunk majd, de jó példa arra, hogy mások hogyan tudnak segíteni egy civil szervezeten olyan dologgal, ami egyébként a szemétbe kerülne. Hálások vagyunk a támogatásért. Az összegyűlt kupakokat elszállítják majd tőlünk, egy kilogramm után hetven forintot kapunk. Ez biztos forrás havi szinten számunkra – részletezte.

Ahogyan eddig tették, úgy most is a kupakok árából befolyt összegből fejlesztő eszközöket vásárolnak, hiszen erre csak akkor van lehetőségük, ha pályázati támogatást nyernek.

– Az eszközök mellett a pénzből kerámia foglalkozást tudunk tartani a fiataloknak, illetve célunk, hogy a jövőben olyan anyagokat is beszerezzünk, amelyekből a fejlesztő foglalkoztatás során új termékeket tudnak előállítani a tanulóink – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában