Helyi közélet

2020.02.04. 17:01

Jubileumi rocktörténeti előadást tartottak a bölcsészkaron

Rock koncerthez méltó, tapsolós, üvöltős, lábdübörgős hangulatban zárult a Pleskonics András által megtartott két órás „Gyorsított Rocktöri” előadás hétfőn este, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. 

Kancsár Tímea

A könnyűzenén túl, téma volt a klasszikus zene, a színház, a filmek, a költészet és a társadalmi problémák.

A szegedi egyetem oly népszerű Rocktörténet és az ezredforduló szelleme című általánosan művelő egyetemi kurzus indulásának 15. évfordulója apropóján „másfél dekád” szójátékkal jellemzett, reprezentatív előadást tartott Pleskonics András, azaz Dr. Rock. Zenés film- és videó részletekkel idézte fel az eddigi félévek idő- és térbeli utazásainak anyagait.

– Úgy gondolom, ez lesz a legtömörebb zenei kultúrtörténet, hisz két órába kellett beleférnie – mondta.

A könnyűzenén túl, téma volt a klasszikus zene, a színház, a filmek, a költészet és a társadalmi problémák.

A kurzust az évek során szerteágazó tartalommal töltötte meg Pleskonics András. A könnyűzenén túl, téma volt a klasszikus zene, a színház, a filmek, a költészet és a társadalmi problémák.

– Annyira népszerű volt, hogy amikor először meghirdettük, néhány percen belül betelt a 300 férőhelyes létszámkeret – emlékezett vissza Pleskonics András.

– Előfordult, hogy kihelyezett rocktöri előadást tartottam klubokban, fesztiválokon. Az elmúlt 15 évben 7163-an tettek nálam vizsgát, ez összesen 14326 kreditet jelentett. Összesen 336 előadást tartottam, ami 672 órát jelentett. Annak ellenére volt ilyen sok tanítványom, hogy hétfőn esténként, igencsak extrém időpontban, este nyolc órától van a kurzus. A legkülönbözőbb karokról iratkoztak fel rocktörire, és eddig az orvostanhallgatók és a TTK-sok voltak a legtöbben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában