Helyi közélet

2020.02.24. 13:16

Megérkezett Szegedre is a Beszélgessünk program

Győrből indult a Beszélgessünk nevű program, amely később Bu­­dapestre, majd Szegedre is megérkezett.

K. A. R.

Mielőtt a beszélgetőpartnerek megérkeztek, együtt készültek a csoport tagjai.

Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Minden hónap utolsó vasárnapján a Széchenyi téri Lipóti pékségben várják azokat, akik szeretnék problémájukat vagy örömüket megosztani, de az életükben nincs olyan, akivel ezt megtehetnék.

A lelkes csoport egyik vezetőjétől, Papdi Katalintól megtudtuk, mindenkinek egy óra áll rendelkezésére, de akkor sincs baj, ha valakinek nem volt ez elegendő, mert akkor átülhet egy szabad beszélgetőasztalhoz, vagy újabb időpontot kap. – Ez ingyenes lehetőség, itt mindenki maximális figyelmet kap, és mi megőrizzük a titkát, abszolút anonim. Önként végezzük ezt, egyébként mind segítő területen dolgozunk – tette hozzá.

Mielőtt a beszélgetőpartnerek megérkeztek, együtt készültek a csoport tagjai.
Fotó: TÖRÖK JÁNOS

Kiderült, nagyon sok olyan em­­ber van, aki valójában nem egyedül él, mégis magányos, mert nincs kivel megbeszélje a dolgait. – Azt tapasztaljuk, hogy sokan az örömüket sem tudják kivel megosztani. Mindemellett persze vannak egyedül élő személyek is, akik eljönnek hozzánk – erről már Tóth Ildikó, a csoport másik vezetője beszélt lapunknak. Úgy vélik, azért van erre a kezdeményezésre szükség, mert az elektronikus világ miatt hiányzik az élő beszélgetés, és ezt sokan addig nem is veszik észre, amíg meg nem tapasztalják, hogy a személyes találkozásnak milyen gyógyító ereje van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában