Az egyetem operatív stábja minden óvintézkedést megtett

2020.02.26. 18:52

Nincs Szegeden koronavírusos beteg

Szegeden nincs koronavírussal fertőzött beteg és nem is lehet, ugyanis az esetleges betegek elkülönítésére a budapesti Szent László kórházat jelölték ki – közölte a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága.

Munkatársunktól

A Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársainak és az érintett szakmák képviselőinek bevonásával még január végén felállított egy operatív szakmai stábot, hogy az aktuális helyzetnek megfelelően a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban tudják megtenni az intézkedéseket a koronavírus okozta fertőzés terjedésével kapcsolatban.

A szakmai stáb tájékoztatása szerint, Szegeden eddig nem azonosítottak koronavírussal fertőzött beteget. – Szegeden nem is lehet ilyen beteg, ugyanis az esetleges betegek elkülönítésére a budapesti Szent László kórházat jelölte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az itt felmerülő gyanús eseteknél az érintett személyt elkülönítik a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Intenzív Osztályán, pozitív minta esetében pedig azonnal a Szent László Kórházba szállítják – tudatta közleményében az egyetem.

A Liszt Ferenc repülőtéren ellenőrzik a veszélyeztetett területekről érkező utasok testhőmérsékletét. Fotó: Teknős Miklós

Az intézmény vezetése szerdán arról tájékoztatta az ott dolgozó több mint 8 ezer közalkalmazottat és 21 ezer hallgatót, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétett veszélyeztetett területekre nem utazhatnak, azokat pedig, akik ezekből az országokból február 12. után érkeztek vissza, haladéktalanul mentesíteni kell a munkavégzés alól 14 napig. Az egyetemen tanuló 140 kínai hallgatót arra kérték, hogy amennyiben az új koronavírussal érintett területen jártak az elmúlt két hétben az óralátogatást, az egyetemi közösségi terek és az épületek látogatását, valamint a személyes ügyintézést mellőzzék.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a vírus megelőzésének legbiztosabb módja a higiénés előírások betartása és az, ha a betegség bármilyen tüneteit mutató személyek otthon maradnak és háziorvosukhoz fordulnak e-mailen, vagy telefonon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában