Az ismert üzeletember Szegeden tartott előadást

2020.02.19. 16:27

Somody Imre: Az élet vállalkozói vagyunk

A legendás magyar milliárdos jó ember akart lenni, miközben komoly kudarcokkal kellett megküzdenie. Ma már úgy véli, a célokat Isten adja, nekünk pedig be kell látni, mire teremtett minket.

Kiss Anna

Szeged, 20200217. dr. Somody Imre a Mentor(h)áló vendége tartott elõadást az Ifjúsági házban. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– Meggyőződésem volt, hogy jót, jól kell csinálnom, és ha sikeres vagyok, abban másoknak is ré­­szesülnie kell. Jó ember akartam lenni – hangsúlyozta hétfőn az IH Rendezvényközpontban So­mody Imre üzletember, a Bolyai-díj egyik alapítója, aki létrehozta a Pharmavit céget.

Lapunk kérdésére a sikerről, kudarcról és hitről szóló elő­adása előtt elmondta, annak idején úgy gondolta, hogy min­­denkinek meg kell keresnie ma­­gában azokat az értékeket, amelyek piacképesek, majd meg kell határozni a célokat.

– Nekem három volt: az anyagi biztonság, a család és a ka­­rrier. Mindent feláldoztam az anyagiakért. Megalapítottam a gyógyszergyárat, jó anyagi helyzetem volt, elismertek, közis­mertté váltam. Az volt a célom, hogy minél többől még többet hozzak létre, hogy még több kapcsolatom legyen, és ott legyünk a médiában. De ezek hamis dolgok voltak, amelyek után súlyos kudarcok értek – emlékezett vissza azokra az időkre, amikor csúcsra tört Magyarországon.

Mint mondta, komoly anyagi veszteségek érték, mert nem tu­­dott odafigyelni a vállalkozásaira, konfliktusokba keveredett, mert nem volt ideje megérteni az embereket, ahogyan gyógyíttatnia sem magát, majd az első családját is elveszítette.

– Ekkor ébresztőt fújt bennem valami. Eljutottam oda, hogy ezt egyedül már nem tu­­dom megoldani, és segítséget kértem Istentől. Akkor még azt hittem, hogy Isten itt van és megold mindent, de ez nem így van. Vallásos életet kezdtem élni, és beláttam, hogy a célokat nem nekem kell kitűzni, ő adja azokat, nekem pedig rá kell jönnöm, hogy mire is teremtett engem – mutatott rá.

Ma már más szemüvegen ke­resztül nézi a világot, a pénz helyett a jó cél szolgálatát he­­lyezi előtérbe.

– Az élet vállalkozói va­­gyunk mind. Nem azért születtünk, hogy pénzt csináljunk, ha­­nem hogy továbbvigyük a szülőktől és a nemzettől kapott örökséget. Ezen az úton kell járnunk, és közben ügyeljünk arra, hogy jól érezzük magunkat, legyen időnk egymásra, és ne haljunk éhen – javasolta Somody Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában