Helyi közélet

2020.02.19. 06:10

Több mint 70 éve tartja és eszi a galambot

Tudta, hogy a galambok egy életre választanak maguknak párt és fiókáik öt hét után már vágásérettek? És azt, hogy a hím is ül a tojásokon, sőt, bögytejével segít is a kicsik táplálásában? Mindezt egy tápéi galambász mondta el a Délmagyarországnak, hozzátéve, a madár azért inkább viszi, mint hozza a pénzt.

Kovács András

fotó: Kuklis István

Azt nem tudja, voltak-e galambjai édesapjának, mert hadiárva az 1941-es születésű Kis Péter, aki immár 1985 óta él Tápén. Arra viszont biztosan emlékszik, hogy 10-11 éves korában Maroslele határában már voltak saját galambjai, bár először nyulakkal kezdte. 15-16 évesen pedig már vásárolt is a zsebpénzéből négy fekete színű úgynevezett röpgalambot. Ennyire futotta az apanázs, ami nem csoda, hiszen hatan voltak testvérek.

Azt is megtudtuk, hogy melyik galamb a legjobb levesnek, és hogy melyik galamb számít öregnek. Keresse cikkünket a szerdai Délmagyarországban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában