Kerekasztal beszélgetést tartottak nőnap alkalmából

2020.03.09. 19:55

A leendő jó tündéreket készítették fel az életre az orvosnők

Nőnap alkalmából kerekasztal beszélgetésre hívták tegnap azokat a fiatalokat a TIK aulájába, akik jelenleg orvosnak tanulnak a Szegedi Tudományegyetemen. Főként az ötöd- és hatodéves hallgatókat érintette, hiszen nekik dönteniük kell, hogy milyen szakirányt választanak az orvoslásban.

K. A. R.

Szegedi orvosok segítették a pályaválasztást a TIK-ben.

Fotó: Frank Yvette

Lapunk kérdésére Boross Katalin ötödéves orvostanhallgató, szervező elmondta, korábban a mentális egészség és az emberi jogok kapcsán már rendeztek ilyen beszélgetést a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesületével, most az ünnep miatt döntöttek úgy, hogy kimondottan hölgyeknek rendeznek programot.

– Mindannyiunknak nehéz döntés, hogy mely területen helyezkedjünk el, hiszen számos tényezővel össze kell egyeztetni a munkát. Fontos kérdés, hogy mennyi időm lesz a magánéletemre, a párkapcsolatomra, a leendő gyermekeimre és önmagamra. Hogy munka után el tudok-e menni edzeni, vagy meginni egy kávét a barátnőmmel. Kérdéses, hogy a társadalom képes lesz-e elfogadni teljes értékű embernek orvosnőként, a család pedig édesanyaként. Ezért szerveztük a beszélgetést, amelynek során két szegedi doktornő, Köblös Katalin aneszteziológus és Farkas Klaudia gasztroenterológus adott választ a felmerülő kérdésekre – mondta el kérdésünkre.

Boross Katalin szerint össze lehet egyeztetni az orvoslást és a családot, ehhez viszont támogató partnert kell találnia mindenkinek. A fiatal egyébként űrorvosnak készül, ezért számára különösen fontos beszélgetés volt a tegnapi, hiszen neki még nagyobb kihívás a családtervezés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában