Helyi közélet

2020.03.12. 16:20

A radiátorcserében is segít a lakóknak a távfűtő cég

Ha valaki úgy dönt, hogy felújítja távfűtéses lakását, és kicseréli a radiátorokat is, ah­­hoz hívhat bárhonnan fű­­tésszerelőt, de kérheti a Szegedi Távfűtő Kft. (Szetáv) se­­­­­­gítségét is.

Suki Zoltán

Ha valaki felújítja távfűtéses lakását, és kicseréli a radiátorokat, kérheti a Szetáv segítségét is. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Frissítve:

Csak halaszthatatlan hibaelhárítást végez a Szetáv

A Szegedi Távfűtő Kft. (Szetáv) péntektől – tekintettel a járványügyi helyzetre – több, a felhasználókat is érintő rendelkezést léptet életbe. A felhasználók felhasználási helyein, így lakásokban, intézményekben és üzlethelyiségekben végzett alább felsorolt, nem hibaelhárítási tevékenységeket felfüggeszti a cég további értesítésig: vízmérő cserék, radiátor csere felmérések, radiátor cserék, fűtési költségmegosztók leolvasása, használati melegvízmérők leolvasása, fűtési kizárók minden tevékenysége és hőmennyiségmérő hitelesítés. Kizárólag havaria és/vagy halaszthatatlan hibaelhárítás céljából rendelhető ki szerelő, akik gumikesztyűvel és kézfertőtlenítővel látják el feladataikat. A személyes ügyfélfogadás a Vág utca 4. szám alatt szintén szünetel további értesítésig. A telefonos és email-es ügyfélszolgálat és hibabejelentés változatlan formában üzemel, a társaságot a 62/540-540-es számon lehet keresni, vagy az [email protected] címen.

Korábban írtuk:

A cég hozzájáru­lása egyébként is kell a cseréhez. A városi cég a honlapján azt írta, hogy a szakembereik b­e­szerzik az radiátorokat és a még szükséges eszközöket. A le­­szerelt radiátorokat ötven kilóig in­­gyen elviszik, és újratöltik a társasház fűtésrendszerét is. Utóbbi egyébként nagyon fontos.

Kóbor Balázs, a Szetáv ügyvezető igazgatója korábban elmondta, hogy sokszor azt ta­­pasztalják, hogy nyáron a lakók az épület belső rendszerének javítása, karbantartása, esetleg a radiátor, vagy radiátorszelep cseréje miatt leengedik a vizet a fűtési rendszerből. Erről pedig szólniuk kellene. Rá­­adásul rendszeresen előfordul, hogy a munkák elvégzése után a belső fűtési rendszert nem, vagy nem megfelelően töl­­tik fel. Ekkor, ha városi szinten be is indítják a távfűtést, abban a házban nem lesz meleg. Tavalyelőtt a szezon in­­dulásakor 40 ilyen társasház volt Szegeden.

Ilyenkor ha egy épület bel­ső fűtési rendszerét „üresen” találják, és a fűtővíz leengedését nem kérték a Szetávtól, akkor a szakemberek az épület bejárati ajtóira egy táblát tesznek, amire ráírják, hogy mikor töltik fel a hálózatot. És még azt kérik, ha még valame­lyik lakásban dolgoznak a fű­­tési rendszeren, akkor mindenképpen szóljanak nekik, nehogy elöntse a házat a víz.

Az épület belső rendszerének feltöltéséért egyébként fi­­zetni kell, amit az átalakítást végző felhasználónak kellene állnia. Azonban ha őt nem ta­lálják, akkor a házzal, azaz az összes lakóval fizettetik ki az árát, ami egy torony-tízemeletes esetében nagyjából ötvenezer forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában