Főleg férfiakat buzdítottak a véradásra

2020.03.05. 15:19

A szuperhősök is adnak vért – Fotók

Már második alkalommal szervezte meg a Karitáció Alapítvány nőnapi véradását az országos vérellátó szegedi központjában. Elsősorban férfiakat buzdítottak önkéntességre, akik cserébe csokoládét vagy virágot vihettek párjuknak.

H.E

Szeged, 20200305. Nõnapi véradás a bohócdoktorokkal a Szegedi Véradó Állomáson. Képen: dr. El-Charbaji Oussama véradó (jobbról). Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Ahogy tavaly, úgy most is az első véradók a Dentaline Fogászat orvosai voltak, akik az önkéntesség után a bohócdoktorok vicces szűrőprogramján is részt vettek.

Minden véradó szuperhős nevén játszott, így Batman, Vasember és Macskanő is megfordult a vérellátóban tegnap. A programban szerepelt többek között tányérpörgetés, látásteszt, Tiszával kapcsolatos népdaléneklés és csárdás táncolás. A vicces feladatokat azért találták ki, mert mottójuk szerint a „nevetés is gyógyít, akárcsak a vér!”

 

A fogorvosok azért csatlakoztak a kezdeményezéshez, mert elismerik, támogatják a bohócdoktorok gyermekklinikán végzett munkáját.

Lázár Mária regionális igazgató elmondta, nagyon sokat jelent, ha egy-egy ilyen napon 30 véradót be tudnak csábítani. A bohócdoktorok minden résztvevőnek virággal, csokoládéval köszönték meg az életmentő segítséget.

Az alapítvány egy évben többször is szervez véradást, nőnap mellett például gyermeknapon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában