Helyi közélet

2020.03.15. 10:39

Egy székkutasi család járványügyi megfigyelés alá került

Nem zár be Székkutason a Kismackó Családi Bölcsőde és a Líbor Ilona Óvoda – tájékoztatta lapunkat Szél István, Székkutas polgármestere. Arról is beszélt, egy család házi karanténba került.

Kovács Erika

- A szülők saját felelősségükre behozhatják a gyermeküket az intézménybe, ha nem tudják megoldani másképp a kicsik elhelyezését. Az önkormányzat továbbra is biztosítja a közétkeztetést, amennyiben a szülők ezt igénylik. Hétfőn 9 óráig kell jelezni az étkezési igényt az óvodavezetőnél, illetve az iskolában az osztályfőnököknél. Aki nem él jelzéssel, úgy a választ automatikusan nemlegesnek tekintjük, és nem rendelünk ételt a gyermekek. Az ebéd 11 és 14 óra között vehető át az intézményekben. Ételhordót nem tudunk biztosítani, arról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia, a gyermeke nevével ellátva. A felsorolt intézkedések visszavonásig érvényesek. Nyomatékosan kérem községünk polgárait, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak az idős korosztályra, mert a koronavírus a legjobban őket veszélyezteti.

Szél István beszélt arról is, március 13-án egy székkutasi család járványügyi megfigyelés alá került.

- A család egyik tagja a munkája miatt Olaszországban járt, ezért kerültek házi karanténbe, de tudomásom szerint mindannyian egészségesek. Az önkormányzat felvette velük a kapcsolatot. Szükség szerint gondoskodunk az ellátásukról. Minden intézményünkben elvégezzük a szükséges fertőtlenítéseket, betartva a legmagasabb szintű előírásokat – hangsúlyozta Szél István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában