A kijutóknak nem kell újra kvalifikálni az olimpiára

2020.03.29. 16:23

Érvényesek a kvóták

Minden ed­­dig megszerzett kvóta érvényes, így birtokosaik részt ve­­hetnek a tokiói olimpián, amelyet a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztot­tak – jelentette be pénteken a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). A NOB azt is közölte, hogy minden sportág az eredetileg megállapított számú indulót vonultathat majd fel a 2021-ben sorra kerülő játékokon, amelyre eddig a kvóták 57 százaléka kelt el.

A tokiói olimpián mintegy 11 ezer sportoló vesz majd részt. Az aktuális helyzet szerint a magyar küldöttséget nyolcvanegy fő, valamint három tartalék alkotja, így nyolcvannégy magyar sportoló már biztosan utazhat a japán fővárosba jövőre. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke többször elmondta, hogy a 2016-os, riói 160-as magyar sportolói létszámmal elégedett lenne a tokiói olimpián is. A MOB 13 magyar érmet és még 24 pontszerző helyezést prognosztizált a játékokra, amelyen 144-179 fős csapattal számol.

Meggyógyult a labdarúgó Premier League és tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) első koronavírusos fertőzöttje, Mikel Arteta és Sean Payton.

– Átlagos vírusos megbetegedés volt számomra. Három-négy nap volt nehezebb, amikor lázzal és száraz köhögéssel küzdöttem – mondta Mikel Ar­­teta, az Arsenal vezetőedzője, aki csütörtökön töltötte be 38. életévét. A spanyol trénerről március 12-én derült ki, hogy megfertőződött, amelynek ha­­tására másnap felfüggesztették a Premier League működé­sét. Arteta felesége szintén elkapta a betegséget, de ő is meg­gyó­­gyult mostanra, három gyermekük pedig egészséges maradt.

Az NFL-ben szintén egy ve­­zetőedzőről derült ki elsőként, hogy közvetlenül érintett a világjárványban, Sean Payton, a New Orleans Saints csapatát irányító 56 éves szakember azonban szintén felépült a betegségből. A gárda irányítója, Drew Brees ötmillió dollárral segíti Louisiana állam koronavírus-járvány elleni vé­­dekezését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában