Helyi közélet

2020.03.23. 17:13

Iskolatévé és klasszikusok

Filmek, mesék, oktató anyagok, hangoskönyvek váltak elérhetővé.

munkatársunktól

Forrás: Pixabay

Az M5 csatorna minden hétköznap reggel 8 és este 20 óra 30 perc között iskolatévéként működik, ebben a műsorsávban a biológia, földrajz, matematika, történelem, nyelvtan és irodalom ó, illetven nyelvórákra fókuszálnak. A Felsős és Érettségi című műsorok az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, a Szólalj meg! című sorozattal pedig a nyelvtanulókat szólítják meg. A Mindenki Akadémiája című műsorokban kitekintenek az egyetemi tananyag felé. Ezzel összhangban a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) az oktatást segítő intézményekkel együttműködésben online hozzáférhetővé tette oktatási tartalmait is. A Mozgóképarchívum megnyitásával az elmúlt hatvan év legnépszerűbb magyar filmjei, meséi, klasszikus és fikciós sorozatai is nézhetők.

Eközben több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá az MTVA Archívum, hogy a veszélyhelyzeti korlátozások idején megkönnyítse a hozzáférést az oktatási tartalmakhoz és a kulturált szórakozáshoz. Így olyan klasszikusok elérhetők, mint A kőszívű ember fiai, az Ábel a rengetegben, A Pál utcai fiúk, a Mesék Mátyás királyról, A kincses sziget, a Robinson Crusoe vagy a Tom Sawyer kalandjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában