Folyamatosan frissülő hírek

2020.03.11. 10:21

Koronavírus: lemondja az önkormányzat az összes 100 főnél nagyobb létszámú rendezvényét

Rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány a koronavírus elleni védekezés érdekében – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

delmagyar.hu

Forrás: MTI

Cikkünk folyamatosan frissül!

19:20: Az utasaink és járművezetőink egészségének megőrzése érdekében az országosan kihirdetett vészhelyzeti intézkedésekkel összhangban a Szegedi Közlekedési Társaság pandémiás tervének megfelelően 03.12. (csütörtök) üzemkezdettől visszavonásig felfüggesztésre kerül a járművezetői jegyértékesítés, valamint a kötelező első ajtós felszállás. – írja az SZKT a hivatalos weboldalán.

18:45: A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a fenntartó döntésére figyelemmel – a hallgatók személyes biztonságát szem előtt tartva – a Szegedi Tudományegyetemen 2020. március 12-13. napjára rektori (oktatási) szünetet rendeltek el. – írja a Szegedi Tudományegyetem weboldalán.

15.52: A kormány mai döntésének értelmében, egyeztetve a fenntartóval, a mai, Naturtex-SZTE-Szedeák-Zalaegerszeg mérkőzés nézők nélkül rendezzük meg – olvasható a csapat hivatalos Facebook oldalán.

15.50: Friss! Nem mehetnek be szurkolók a Fradi elleni MK-meccsre!

Botka László polgármester Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint minden programot lemondanak, így nem jöhetnek be szurkolók a Fradi elleni mai hazai MK-meccsre - írja a MOL-PICK SZEGED hivatalos honlapján.

15.37: A Szentesi Vízilabda Klub és a Szentesi Sport- és Üdülőközpont úgy döntött, hogy a mai Hungerit-Szentesi VK – Ferencváros női OB I-es női vízilabda mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg, 19 órától.

15.10:

15.00: A szegedi Városháza a következő nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkbe

„Tisztelt Szerkesztőség!

A vészhelyzetre való tekintettel a mai napon a következő intézkedések lépnek életbe a szegedi önkormányzati intézményekben:

- minden 100 fő feletti beltéri és 500 fő feletti kültéri rendezvényt,

- a Szegedi Nemzeti Színház és az Ifjúsági Ház beltéri programjait,

- a Belvárosi Mozi előadásait,

- az Agora, a Sportcsarnok és a művelődési házak rendezvényeit lemondja a szegedi önkormányzat.

Az intézkedések visszavonásáig érvényesek.

Szeged, 2020. március 11.

Tisztelettel:

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata”

14.46: A MOL-Pick Szeged mai Ferencváros elleni magyar kupa mérkőzését még megtekinthetik a szurkolók a helyszínen, szombaton viszont már zárt kapuk mögött játszanak az Orosházával a bajnokságban. Közölte a klub.

14.02: A makói József Attila Múzeum tájékoztatja az érdeklődőket, hogy 2020. március 12-én (csütörtökön) a Makói Mozaik múzeumtúra rendezvényei elmaradnak.

10.35: Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) minden olyan véradót kizár 30 napra a véradásból, aki február 5-e után külföldön járt. A kiszűrés a külföldi terület elhagyásának időpontjától kezdődik.

Az OVSZ szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint azok a véradók, akik az elmúlt 30 napban külföldön jártak, a véradás területére sem léphetnek be.

Amennyiben a terület elhagyását követően 30 napon belül nem jelentkeznek fertőzésre utaló panaszok, úgy ismét jelentkezhetnek véradásra.

Hangsúlyozták, az egészségügyi intézmények vérkészítményekkel való ellátása folyamatos feladatuk, vérkészítmények nélkül sok esetben a gyógyítás kivitelezhetetlen, ezért kérünk mindenkit, aki egészségesnek érzi magát és a fenti korlátozással nem érintetett, hogy a következő időszakban vegyen részt véradóeseményeinken.

10.30: Tisztelettel jelezzük, hogy a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházba tervezett közös megemlékezés elmarad.

10.27: Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy a Kegyeleti Parkban 2020. március 13-án 16 órára tervezett ünnepi megemlékezés a koronavírus esetleges veszélyeztetettsége miatt elmarad. Megértésüket köszönjük! -írja Facebook oldalán a község.

10.21: Ruzsán is elmarad a március 15-i megemlékezés:

09.43: Az Árvízi Emléknapot sem rendezik meg a hétvégén a koronavírus miatt. Ezt a közösségi oldalon jelentették be a szervezők kedden. Az pedig már korábban kiderült, hogy a március 15-i városi ünnepséget és a Toros Pálinkafesztivált sem tartják meg. Sőt, a Szent István téri víztoronyban és a III. sz. Vízmű telepen sem fogadják a látogatókat jövő hét végén, a víz világnapján. Szegeden egyébként továbbra sem tudnak koronavírusos betegről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában