Helyi közélet

2020.03.22. 17:07

Önfegyelmet tapasztalnak

Váratlan helyzetben, ismeretlen terepen bizonyít pedagógus, szülő és gyerek egyszerre. Az online oktatás kiállta az első munkahét próbáját.

munkatársunktól

Fotó: Tábori Szilvia

– Most nem a digitális forradalom bizonyítása a cél, hiszen számos háztartásban nélkülözik a legprofibb platformok követéséhez alkalmas technikai eszközöket – összegezte az elmúlt napok eseményeit Walterné Böngyik Terézia, a vásárhelyi Szent István Általános Iskola igazgatója.

– Azt kértem a pedagógusoktól, kössék össze a szülőket a jól használható KRÉTA Iskolai Alaprendszerrel. Ezen a felületen elérhetők az online oktatáshoz szükséges információk. Az oktatók word dokumentumban összeállítják a tananyagokat, beleépítve a sokszor saját készítésű, tanulást segítő videók linkjeit. A gyerekek dolgozhatnak a tankönyveikből, munkafüzeteikből, ha szükséges, kinyomtatva átadjuk az anyagokat az iskolában. Hatalmas a feladat, de hallatlan összetartást, empátiát, fegyelmet, jól működő közösségeket látok – mondta.

Az osztályfőnököké a legnagyobb felelősség, folyamatosan informálják, nyugtatják a szülőket. Az igazgató azt mondta, a pedagógusok állják a sarat, kezelik a napi 150 e-mailjüket, folyamatos kommunikációt fenntartva a családokkal. Könnyen kialakulhatna a pánik a rosszul ütemezett feladatoktól, napirendektől, ám erről szó sincs. A szülők is egymást segítik, online csoportokban sztják meg egymással tapasztalataikat.

Az igazgató úgy látja: ha bírják a tárhelyek, az iskolai szerverek, teljesíthető az online oktatás. A pedagógusok munkáját segítve napi digitális konferenciát tartanak, finomhangolva a feladatokat. Mindenki igyekszik betartani a csapatjáték szabályait. Az intézményben minimális a mozgás, a tanárok otthonról dolgoznak, nem is szeretnék, ha kimozdulnának. Walterné Böngyik Terézia úgy látja, a közösség így biztonságban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában