Gyűjtést szervezett egy szegedi, divatvállakozását félretévő nő

2020.03.17. 20:12

Példás összefogás a rászorulókért

A kialakult helyzetben is akadnak önzetlen, segítőszándékú emberek, akik a bajban azokra gondolnak, akik náluk kevésbé szerencsések. közéjük tartozik Vas Vanessza Vivien is, aki vállalkozását félretéve úgy döntött, segélyakciót szervez.

Kozma Rita

– Mivel saját számlaszámra nem lehet gyűjteni, ezért szükségem volt egy alapítványra, akik teljes mértékben el tudnak számolni ilyen költségeket. Van egy vásárlóm, akivel baráti kapcsolatot kezdtünk el ápolni és évek óta adományozással foglakozik a férjével. Így megkértem, hogy adjon egy listát, amelyen rászoruló családok szerepelnek és segítsen egy olyan megbízható forrással kapcsolatba lépnem, akiknek a befolyt összeggel törvényes módon el tudnak számolni – mesélte Vas Vanessza Vivien, aki így került kapcsolatba a szegedi Református Egyházközösséggel, akikkel közös gyűjtésbe kezdtek.

– Elsősorban a tartós élelmiszer a legfontosabb, de a műszaki cikkeket sem sorolhatjuk utoljára, hiszen sok családnak nincs lehetősége, hogy számítógépet vegyen, internetet fizessen be, ami pedig most elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyerek ne maradjon le az iskolai tananyaggal – tette hozzá.

A családok kiválasztásánál prioritási sorrendet alakítanak ki annak függvényében, hogy kinek van leginkább szüksége segítségre.

– Azt is figyelembe fogjuk venni, hogy hol van több gyerek, esetleg csecsemő, ahol mondjuk egy édesanya anyatejjel is táplálja a babát és nagyon fontos az, hogy hogyan tud az édesanya étkezni, hogy annak a csecsemőnek az anyatej elegendő legyen.

Mint tudjuk, egy csecsemő addig van a legjobban védve, amíg az anyatej biztosítva van számára. Két felnőtt, rászoruló ember még mindig tud tudatosabban élni, mint ahol vannak gyerekek – mondja Vanessza, akinek szintén van egy kisfia, emiatt is érzi úgy, hogy a mostani helyzetben a saját javak felhalmozása helyett a mások megsegítése fontosabb.

Akik csatlakozni szeretnének a kezdeményezéshez, azok az alábbi címre tudnak utalni, fontos, hogy a közleménybe jelöljék meg az adomány célját is.

Kedvezményezett: Szeged-Kálvin téri Református Egyházközség

Közlemény: Tartós élelmiszer – Korona

Banszámlaszám: 10700433-67246553-51100005

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában