Uniós forrásból fejleszt Újszentiván

2020.04.28. 13:27

50 millióból bővítik a csatornahálózatot Újszentivánon

Újszentiván TOP-pályázaton 50 millió forintot nyert, amit a terveknek megfelelően felszíni csatornahálózatának fejlesztésére fordítanak. A megye második legfiatalabb települése idén tervezi a projekt megvalósítását.

munkatársunktól

Újszentiván önkormányzata tavaly októberben nyújtott be pályázatot a fejlesztésre.

Fotó: Tóth A. Péter

Szeged közelsége, az elmúlt időszak fejlesztései azt eredmé­nyezték, hogy Újszentiván a megye második legfiatalabb korszerkezetű települése. A mo­­bilitás, a közlekedési lehetőségek, az élhető és falusias környezet azt eredményezte, hogy sok családalapítás előtt álló és kisgyermekes család választja lakóhelyéül Újszentivánt.

A község közelében található az ország földrajzi mélypontja, az alacsonyabban fek­vő terüle­teken ezért gyakran fordul elő belvíz. Újszentiván önkormány­zata tavaly októberben adott be pályázatot, amelynek célja a település környezetvédelmi infrastruktúrájának továbbfejlesztése. Az „Újszentiván belterületi csapadék- és belvízelvezetés IV. üteme” című pályázat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében (TOP) 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Újszentiván önkormányzata tavaly októberben nyújtott be pályázatot a fejlesztésre.
Fotó: Tóth A. Péter

– A csapadék- és belvízelvezető csatornarendszer a te­­lepülés délnyugati lakóparkjában, a Sport, a Magyar, a Sváb és a Szerb utcában épül ki. A lakóparkban megvalósuló beruházás során tervezett zárt csatorna hossza 160 folyóméter, a nyílt csatorna hossza 550 folyóméter, így nagyjából 46 ezer négyzetméternyi területről tudjuk majd elvezetni a vizet – mondta lapunknak Bartalos Balázs képviselő.

Kiemelte, a projekt teljes mér­­tékben illeszkedik az ön­kormányzat fenntartható és környezettudatos politikájához.

Jelenleg a következő lépés a támogatási szerződés megkötése, amely után idén megkezdődik a kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában