Számos feladatot ellátnak

2020.04.02. 07:58

A polgárőrök most is aktívak

Csongrád megyében a koronavírus megjelenése óta sok polgárőr veszi ki részét a feladatokból: időseket segítenek, ellenőrzik a lezárt határátkelőket, járják a közterületeket.

delmagyar.hu

Fokozott közterületi járőrszolgálatok ellátásával igyekeznek erősíteni a lakosság biztonságérzetét a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége tagegyesületei. Segítik az önkormányzatokat is, és a rendőrséggel is együttműködnek. Igény szerint időseknek juttatnak el gyógyszereket, ebédszállítást is végeznek és bevásárolnak. Ahol szükséges, hangosbemondóval tájékoztatják a lakosságot a kialakult helyzettel kapcsolatos fontos rendelkezésekről. A feladatok nagyon sokrétűek, de a polgárőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsék a lakosságot és ügyeljenek a biztonságukra.

Megyénkben a járási koordinátorok is segítik a tagegyesületek tevékenységét, szükség szerint koordinálják a feladatokat is.

Batiz István megyei elnök elmondta, hogy a megyei szövetség nemrég kapta meg az Országos Polgárőr Szövetségtől azoknak a védőfelszereléseknek az első részét, amelyeket a Belügyminisztérium biztosított számukra. Ezek kiosztása folyamatos az egyesületek között. A megyei elnök arról is tájokoztatott, hogy a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége további maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket is igényelt. Ezzel is segítik a szolgálatot ellátók biztonságát.

Olvassa el az összes a témában írt cikkünket a következő linken: Friss megyei hírek a vírussal kapcsolatban.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected] A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik