Helyi közélet

2020.04.01. 16:35

Egy kalappal több

Ha van sapka, az a baj, ha nincs, akkor meg az: a régi viccet manapság simán be lehet he­­lyettesíteni maszkokkal.

Farkas Judit

Szeged, 20200331. Nap színese: sapkát kapott a Kárász utca bohóc szobra Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A Ká­­rász utca és a Dugonics tér sarkán álló szobron viszont sapkából figyelhettünk meg kettőt is kedden. Elsőre nem is értettük, mi a furcsa, a hegedűs bohóc egyébként is kalapot vi­­sel: ha lenne napi borzasztó szóvicc rovat, elsüthetnénk benne, hogy vaskalapos. Ta­­lán szándékosan öltöztették fel viccből a hűvösre való te­kintettel – jó vicc, időjárás, a palánták a kertben nem fogják megköszönni –, de valószínűbb, hogy valaki elhagyta a kalapját. Egy másik valaki pedig feltette a legmagasabb pontra, hátha megtalálja az, akinek volt sapkája, de már nincs – bár sokan nem járnak az utcán.

Szokás egyébként Szegeden – nyilván máshol is – jól látható helyre feltenni a talált tárgyat, hátha keresi a tulajdo­nosa. Kaptunk már vissza rókát ágra kötözve – nem igazit –, sapkát, cumit, macit és békát teremnek a játszóterek környékén a fák. Láttunk márkás gyerekcipőt megállóban, kukán varjút – nem karón, de minden nem jö­­het össze. Amikor viszont a lányom féléves volt, fekete lyukba léptünk a Vértónál. Élénk rózsaszín csizmát rúgott le magáról, öt perc múlva már nem volt meg. Végigjártuk az útvonalat, még járókelőt se láttunk. Reméljük, hasznát vették egy másik univerzumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában