Online búcsúzatják Őket

2020.04.30. 09:46

Elhalasztják a középiskolás ballagásokat

Elmaradnak idén a ballagások, van azonban olyan középiskola, ahol csak elhalasztják az ünnepséget. A legtöbb intézményben ma, a 12.-esek utolsó tanítási napján, online formában búcsúznak a végzősöktől.

Hajó Edina

A hétvégén egyik középiskolában sem csendül fel a Ballag már a vén diák kezdetű dal (archív fotó).

Fotó: Frank Yvette

– Április 30-án mi sem tartjuk meg a ballagást. Fájdalmas kény­­szerűség ez, hiszen az egyik legszebb és legfontosabb ünnep ez az iskola és a családok életében. Azért, hogy diákjaink érezzék, mennyire fontosak szá­­munkra, virtuális ballagással ajándékozzuk meg őket – mondta Horváth Levente Attila, az SZTE Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

Csütörtökön 10 órakor az iskola honlapján elérhető az a videó, amit a 65 ballagó diáknak készítettek, azt kérték tőlük, minél többen nézzék meg ezt egy időben. A videóban a végzősöket tanító tanárok rövid, otthon fel­­vett üzenetei mellett igazgatói beszéd és iskolai életképek szerepelnek.

Horváth Levente Attila levelet írt a diákoknak, tájékoztat­­ta őket a virtuális eseményről, ebben azt is jelezte, meg szeretnék tartani a ballagást, legkésőbb a szeptemberi tanévnyitón.

Ferenczi Kitti 12/A-s tanulót is szomorúsággal tölti el, hogy most nem ballaghat el iskolájából.

– A járványhelyzet miatt megváltozott a közösségi életünk, így ez az esemény is kimarad, ám remélem – ahogy igazgatónk jelezte –, később megtartják – fogalmazott a diáklány.

A hétvégén egyik középiskolában sem csendül fel a Ballag már a vén diák kezdetű dal (archív felvétel).
Fotó: Frank Yvette

 

A szegedi Radnóti Miklós Kí­sérleti Gimnáziumban 30 perces kisfilmet készítettek, amit az osz­­tályfőnökök online osztályfő­nöki órán mutatnak meg diákjaiknak. Nagy Anett igazgató el­­mondta, hat osztályukból 160 diák ballag, és lesz olyan, ahol a szülők kérésére este tartják a rendhagyó ballagást, így ők is részt tudnak venni benne.

A hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban nem ké­szülnek alternatív megoldással. Árva László igazgató kifejtette, mindenképp megtartják azt ké­­sőbb.

– Három időponttal ké­szülünk, a járványügyi helyzet függvényében vagy az érettségi eredmények kihirdetésekor, vagy a tanévzárón, végső esetben a tanévnyitón búcsúztatjuk el végzőseinket.

A Bethlen Gábor Református Gimnáziumban a bal­­lagás eredeti időpontjában, szombaton 10 órától online misével és búcsúfilmmel lepik meg di­­ákjaikat.

 

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában