Madárinfluenza

2020.04.14. 16:56

Ezrével ölik a kacsákat Kiskunmajsán – Galéria

Tegnap kezdték el ásni azt a hatalmas gödröt egy kiskunmajsai állattartó telepen, amelybe a mai nap folyamán ezerszámra hordták bele az elhullott kacsákat. Az esetről egy felháborodott férfi számolt be, aki mindössze 100 méterre lakik a tetemek számára kiásott gödörtől.

delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

Bács-Kiskun megye mellett március végén Csongrádban is megjelent a madárinfluenza. Erről egy korábbi cikkben lapunk is beszámolt.

A kígyósi út mellett, a majsai helységnév tábla vonalában több ezer kacsát temetnek egy hatalmas gödörbe. A madárinfluenza kapcsán eddig az volt a gyakorlat, hogy az elhullott állatokat a Fehérjefeldolgozó Zrt. teherautói elszállították, most viszont a környékbeliek megdöbbenésére helyben földelik el az elhullott állatokat. A telephely környékén több lakóház is van, az ott lakók attól félnek, hogy az ezrével elásott tetemek szennyezni fogják a talajvizet is.

A mostani eljárás eltér az eddigi gyakorlattól, a jelenlegi szabályozás szerint vélhetően szabálytalan is.

Az állati tetemek kezeléséről a Nébih honlapján olvashatunk bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában