Már nem első alkalommal

2020.04.07. 11:08

Ingyenkávét adnak

A frontvonalban dolgozókat ajándékozza meg a felsővárosi üzlet.

Koós Kata

Fotó: Koós Kata

„Ha tehetnénk, mi otthon lennénk! De nekünk ezt dobta a gép, hát itt vagyunk, amíg bírjuk! Kitartást mindenkinek, aki ma még dolgozik!” – olvasható a felsővárosi Panel ABC vásárlóterébe kifüggesztett plakáton. Az üzletben minden egészségügyi dolgozó, rendőr, katona, tűzoltó, pék, óvónő és -bácsi, postás, sofőr, futár, boltos, termelő és közműveknél dolgozó számára a kávé, a cappuccino, a forró csoki és a tea ára nulla forint.

A felsővárosi ABC nem első alkalommal adja ingyen a kávét.
Fotó: Koós Kata

Czeglédy Attila boltvezető elmondta, nem a mostani az első alkalom, hogy ingyen­kávéval kedveskednek a nehéz helyzet frontvonalában harcolóknak. 2015-ben a szegedi migránskrízis ideje alatt a határőröknek és rendőröknek adták ingyen a feketét, most a járvány ideje alatt dolgozókat méltatják a kedves gesztussal. Tervei szerint a jótékony akció a vírushelyzet végéig tart majd.

– Természetesen a saját dolgozóinknak is jár az ingyenkávé. Ez egy oda-vissza dolog, ugyanis volt vásárló, aki cserébe ingyen adott nekünk maszkokat és kesztyűket – mondta. Hozzátette, az eladók ismerik a vendégkört, így, ha egy illetékes vásárlónak elkerüli figyelmét a felhívás, rögtön szólnak neki az apró ajándékról. Az egyik bolti eladótól, Mónikától megtudtuk, naponta tucatnyi ingyenkávé talál gazdára az üzletben.

– Van, aki elfogadta, megköszönte, aztán mégis kifizette, ahogy szokta, mert neki maga a gesztus is jólesett – tette hozzá főnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában