A rendkívüli helyzetben is építkeznek

2020.04.03. 19:58

Körforgalom és parkoló épül Szentesen

Több helyen is bővíti a parkolók számát a Városellátó, az Arany János utcán pedig egy új körforgalom teszi gördülékenyebbé a közlekedést. A beruházások befejezési időpontja egyelőre bizonytalan, de a szakemberek ígérik, legkésőbb három-négy héten belül elkészülnek, és birtokba vehetik az autósok a munkálatok miatt lezárt területeket.

Majzik Attila

Szentes – Új körforgalom épül az Arany János utcán. Fotó: Vidovics Ferenc

Forrás: Vidovics Ferenc

Városszerte dolgoznak a Város­ellátó munkatársai, megkezdték a Koszta József Általános Iskola előtti parkolóhelyek bővítését, a Kertvárosi ABC előtt pedig a meglévő párhuzamos parkolóhelyeket építik át merőlegesre, így több helyen állhatnak meg az autósok.

– Megkezdtük a munkálatok első ütemét, a marás és az aszfaltozás van hátra. Ezeket alvállalkozók végzik, így a mostani bizonytalan helyzetben nehéz megjósolni, mikor lesznek készen, de két-három-négy héten belül valószínűleg elkészülnek a parkolók. A Koszta iskolánál hat új hely készül, a boltnál pedig a meglévő tíz, egyébként nem szabványos méretű parkolót építjük át tizenhat szabványos méretűre. Az átépítés idején az ABC előtti parkolóhelyeket ideiglenesen lezárjuk, a munkálatok útszűkületet is okoznak – tájékoztatta lapunkat Kiss Ferenc, a Városellátó műszaki vezetője.

Emellett egy körforgalom is egyszerűsíti majd a közlekedést, elkészült az Arany János – Klauzál – Szűrszabó Nagy Imre – Nagygörgős utcai csomópont átépítésének első üteme. A kereszteződésben ezentúl a kitáblázásnak megfelelően a körforgalom szabályai szerint kell majd közlekedni a járművezetőknek.

– Itt négy utca találkozott, elég „érdekes” volt itt a közlekedés, ezért régebb óta igény volt már egy körforgalomra. A városban elég sok a negatív hang az ilyen csomópontokkal kapcsolatban, de azt tapasztaltuk, hogy ebben az esetben nagyobb a támogatás, az emberek is megértik, hogy így könnyebbé válik majd a közlekedés – nyilatkozott az új körforgalomról a műszaki vezető. Kiss Ferenc hozzátette, a csomópont átépítésének második üteme, a marás, a teljes felület újraaszfaltozása és azt követően az útburkolati jelek felfestése, illetve a körforgalom végleges átadása a koronavírus-járvány miatt elhúzódik, a parkolóhelyek átépítéséhez hasonlóan ez is két, de inkább három-négy hetet vehet igénybe majd. Addig türelmet kérnek mindenkitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában