Napszínes

2020.04.22. 19:25

Vastagon lepték be a méhek a makói fát

Ötezres méhcsalád lepte el az ismert makói bőrdíszműves, Lenhardt Béla családi házának udvarát. A méhek az ottani egyik fa törzsét lepték el – hogy honnan jöttek, nem tudni.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

A szomszédban van ugyan egy vá­­lyogház, aminek a megrepedt falában laknak méhek, ők nincsenek ennyien. A fatörzsön lévő méheket a felesége vette észre, a kisebbik fia pedig azt mondta a csoportosulásra: úgy néz ki, mint egy óriási gírosz.

Fotó: Szabó Imre

– Soha nem láttam még ilyet. Szemmel láthatóan egységes egészet alkottak, és miközben figyeltem őket, azon gondolkozt­­am: vajon hogyan gondolkoznak?

Végül átment az egyik szomszédba, ahol egy méhész, Csa­pó Csaba lakik. Ő átjött, vé­­dő­­ruhá­­ba öltözött, és a fatörzsről a méheket begyűjtötte egy kaptárba. Ott is hagyta másnap reg­­gelig, hogy a többiek is csatlakozzanak hozzájuk, illetve akkor egy kisebb kolóniát még sikerült összeszedni a fatörzs­ről.

– Mostanában gyakran fordul elő ilyesmi, hiszen elindult a rajzási szezon – mondta lapunknak a szakember. Azt ígérte, az összegyűjtött méheket kiviszi saját telepére, majd az ilyenkor kötelező karantén le­­telte után ők is beállhatnak a termelésbe. – Remélhetőleg egy egészséges család lesz belőlük, és gyűjtik a mézet, mint a többiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában